Eesti delegatsioon eTwinningu kontaktseminaril Maltal


Avaldaja:Madli Leikop20. Aprill 2016

Aprilli alguses toimus Maltal Gozo saarel eTwinningu kontaktseminar “Digitaalne kirjaoskus hariduses”. Eestist osales HITSA koolitajana Argo Ilves, Narva Kesklinna Gümnaasiumist Deniss Tšertov, Roosna-Alliku Põhikoolist Riina Hiob, Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumist Tiina Põder.

Kontaktseminari eesmärk oli tuua kokku õpetajad Euroopast, et õppida digitaalseid tehnoloogiaid, kohtuda uute inimestega ning luua uusi eTwinningu koostööprojekte. Sihtrühmaks olid õpetajad, kellel on suurem huvi kasutada digitehnoloogia võimalusi projektitöös.

Enne kontaktseminari oli kõigil osalejatel võimalus ennast tutvustada keskkonnas http://padlet.com ja lühidalt tutvustada oma projektiideed http://tricider.com lehel.

Meid võttis vastu korraldajate meeskond Malta eTwinningu koordinaatori Amanda Debattista juhtimisel.
Esimesel päeval saime omavahel tuttavaks põnevat Bingot mängides ja seejärel rühmades üksteisega vesteldes. Ühiselt arutleti ka, kuidas motiveerida õpilasi õppima ja millised on võimalused digitehniliste vahendite kasutamiseks koolides ning klassitundides.

Seminari teine päev algas eTwinningut tutvustava loenguga Mario Xerri poolt ning Nathalie Muscat jätkas eTwinningu projektide jätkamise võimalusena Erasmus+ projektide tutvustust.

Mario Xerri tutvustas LearninigApps keskkonna võimalusi projektitöös, Argo Ilves näitas võimalusi lihtsaks programmeerimiseks ja modelleerimiseks. Infot leiab aadressidelt http://unity3d.com , http://3dcreationist.com , http://stencyl.com , https://codecademy.com , https://code.org  ja http://catrobat.org .

Õhtupoolikul  külastasime Gozo saarel asuvat Cittadellat, millelt avaneb suurepärane vaade kogu saarele ja  Azue Window võlus meid oma helesinise vee ja looduse müstilise jõuga.

Konverentsi viimane päev algas töiselt QR-koodi ja Puzzlemakerit  tutvustava slaidiesitlusega, seejärel toimus praktiline otsimismäng rühmades QR-koode avades ja ülesandeid lahendades.

Seminari õhkkond oli meeldiv ja sõbralik. Koostöö rühmades ja iseseisvate tööde tegemised sujusid hästi. Seminari läbiviijad said korraldamisega suurepäraselt hakkama. Malta söök oli maitsev ja kultuurilised vaatamisväärsused huvipakkuvad.

Clipboard01.jpg

Kontaktseminaril osalejad said teadmisi uutest äppidest, aga tuletasid meelde ka juba kasutuses olevaid äppe ning leidsid neile tunnis uusi kasutusvõimalusi.

Seminari jooksul leidis õpetaja Deniss Tšertov oma juba alustatud kolmandaks eTwinningu projektiks uue koostööpartneri.

Loo saatsid Koolielule Narva Kesklinna Gümnaasiumi õpetaja Deniss Tšertov, Roosna-Alliku Põhikooli õpetaja Riina Hiob ja Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumi õpetaja Tiina Põder.

Samal teemal:

 

 

 

 

 

 

Haridus- ja Noorteamet