Tartu ülikooli muuseum avab suvehooaja mitme tähtsündmusega


Avaldaja:Laura Vetik28. Aprill 2016

1. mail avab pärast peaaegu pooleaastast remonti Tartu Ülikooli muuseum taas külastajatele oma ekspositsioonisaalid ja toomkiriku tornid. Tegevusi jätkub nii suurtele kui ka väikestele muuseumisõpradele!

Kell 12.00-15.00 kutsub Hull Teadlane tegevusterohke perepäevaga tähistama oma sünnipäeva, mille erikülaliste seas on rääkiv papagoi, tarantel ja isegi kuningpüüton. Toimuvad huvitavad eksperimendid ja ja lõbusad töötoad ning sünnipäevalised saavad taas külastada Hullu Teadlase kabinetti​, mis on veelgi põnevam, interaktiivsem ja lustakam kui varem.

Samal päeval avatakse ka muuseumi aastanäitus "Maailma mõõtmine", mis seab keskmesse Eestist pärit maadeavastajad ja nende panuse maailma tundmaõppimisel. Valikus on erinevad maailmajaod ja eriilmelised piirkonnad alates arktilisest kargusest ning lõpetades troopilise küllusega.

Lisaks muuseumisaalidele on kõikidel huvilistel võimalik uudistada toomkiriku tornide ekspositsiooni, mis tutvustab nii toomkiriku ajalugu kui ka Tartu olulisemaid kultuuriloolisi maamärke.

Remondi käigus läbis uuenduskuuri ka Toompood, mis laienes nii ruumiliselt kui ka tootevaliku osas, pakkudes nüüd veelgi mitmekülgsemas valikus suveniire, ehteid, raamatuid ning teisi Tartu Ülikooli ja teadusajalooga seotud meeneid.

Tule ja tähistame koos Tartu Ülikooli muuseumi taasavamist!

Allikas: Tartu Ülikooli muuseum

Haridus- ja Noorteamet