Narva Kutseõppekeskuse meistriklassid tõid lasteaedadesse palju saginat


Avaldaja:Laura Vetik27. Mai 2016

Narva Kutseõppekeskus tutvustas eelmisel nädalal linna lasteaedades ametihariduse erinevaid võimalusi, andes õpilastele võimaluse ise käed külge panna.

Näiteks sai valmistada küpsiseid, meisterdada lõngast ja kangast nukke, imestada vahvate katsete üle ning läbi mängu tutvuda automehaanika ja kutseõppeerialadega laiemalt / autotehniku-, elektriku- ja teiste erialadega. Kuues lasteaias viidi läbi ühtekokku 11 meistriklassi.

Kutseõppekeskuse direktori Riina Veidenbaumi sõnul on lasteaedades läbi viidavatest meistriklassidest kujunenud meeldiv traditsioon, mis ajas muutunud ainult paremaks.

“Oleme lasteaialastele käinud kutseõppevõimalusi tutvustamas juba mitu aastat ning saanud neilt väga vahetut ja kasulikku tagasisidet selle kohta, mis neile meeldib ja mis mitte,” ütles Veidenbaum. “Kuna selles vanuses meeldib lastele endal käed külge panna, avastada ja imestada, siis oleme oma meistriklassid just selliselt üles ehitanud.”

Direktor lisas, et kohtumiste ettevalmistamisel ja läbiviimisel on nii kooli õpetajad kui õpilased teinud väga head tööd, mis kajastub aktiivses kaasalöömises.

Narva Kutseõppekeskus on Ida-Virumaa juhtiv kutseõppeasutus, kus saab õppida ligi 30 eriala 12 õppekavarühmast. 10 õppekavarühma on saanud välishindamisel täisakrediteeringu. Alates 2015. aasta septembrist on kool kutsehariduse õpirände harta omanik. Õpe toimub eesti ja vene keeles, põhi- ja keskhariduse baasil ning nii kooli- kui ka töökohapõhiselt. Kool on Eesti Töötukassa 2015. aasta Ida-Viru maakonna parim koostööpartner. Kutseõppekeskuses on Eesti neljas siseterviserada „Narva meistrid“.

Alates 2016. aasta 1. septembrist toimub õppetöö Ida-Virumaa Kutseharidusekeskuse Narva õppekeskuses. 2016. aasta suvise vastuvõtu info kooli koduleheküljel http://www.nvtc.ee/et/vastuvott/suvine-vastuvott-2016

Allikas: Narva Kutseõppekeskus

Foto: Narva Kutseõppekeskus

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet