Parlamendikomisjonid hakkavad arutama laste ombudsmani vajadust


Avaldaja:Kristi Semidor24. Oktoober 2010

Märksõnad:

Kategooriad:Kasulik teada

Parlamendi sotsiaal- ja põhiseaduskomisjon korraldavad novembris ühisistungi, et arutada laste ombudsmani institutsiooni loomise vajadust.

Põhiseaduskomisjoni reformierakondlasest esimees Väino Linde ütles BNS-ile, et 9. novembril toimuvale arutelule on lisaks komisjonide liikmetele kutsutud esindajad sotsiaalministeeriumist, õiguskantsleri kantseleist ja lastekaitse liidust.

Linde sõnul võib kohtumisel sündida konkreetne ettepanek täiendada seaduses õiguskantsleri volitusi, kuid võib ka selguda, et juba praegune seadusandlus võimaldab õiguskantsleril nende küsimustega tegeleda. "Seda, et praegu oleksid laste õigused kaitsmata, siiski öelda ei saa. Seaduses seda tühja auku kindlasti ei ole," lausus ta ja lisas, et alati on võimalik neid küsimusi lihtsalt paremini reguleerida.

Ühisistung on ajendatud lastekaitse liidu juunis parlamendile saadetud pöördumisest, kus tehti ettepanek laiendada õiguskantsleri volitusi laste põhiõiguste tagamises ja järelevalves. Õiguskantsler Indrek Teder on öelnud, et leiab samuti, et laste ombudsmani üksuse võiks luua õiguskantsleri juurde.

Allikas: BNS Lisatud 24. oktoobril 2010

Haridus- ja Noorteamet