22. aprillil algab HITSA uus e-kursus "Digimõtted"


Avaldaja:Madli Leikop11. Aprill 2019

E-kursus "Digimõtted" avab digimaailma eri tahke ja nendega seotud hoiakuid. Täiesti uutmoodi kursusel ainult loetakse, kuulatakse, vaadatakse, jagatakse ja kommenteeritakse. Kõik uurimismaterjalid on eestikeelsed.

Kursusele on oodatud kõik, kellele meeldib lugeda ja vaadata, mida põnevat digimaailmas tehakse. E-kursuse autor on Gustav Adolfi Gümnaasiumi ja HITSA haridustehnoloog Ingrid Maadvere, kursust juhendab Lauka Põhikooli õpetaja, suure kogemusega HITSA e-kursuste koolitaja Siret Lahemaa.

Kursusel osalejad tutvuvad digimaailma erinevate tahkudega lugedes artikleid, vaadates videoid, kuulates loenguid ja arutledes foorumites. Juttu tuleb haridusest, riigist ja majandusest tehnoloogia võtmes ning läbi saab loetud ka HITSA uus tehnoloogiakompass.

Ingrid Maadvere: "Tegemist on täiesti uutmoodi kursusega, kus osalejad ainult loevad, kuulavad, vaatavad, jagavad ja kommenteerivad. Tekivad põnevad arutelud ning vaidlused. Kuigi tegemist on teoreetilise kursusega, siis seda kartma ei peaks. Uurimiseks on valitud ainult eestikeelsed materjalid, mis räägivad digimaailmast positiivses võtmes. Me ei räägi ainult tehnoloogiast ja haridusest. Juttu tuleb ka tehnoloogiast üldiselt, riigist ja majandusest. Suureks plussiks on see, et kursusel saab läbi arutatud ka uus HITSA tehnoloogiakompass. Eesmärgiks on tegeleda õpetajate hoiakutega ning avardada silmaringi."

Siret Lahemaa: "Ei oska praegu veel öelda, kas uue e-kursuse juhendamine tuleb teistmoodi kui väga praktilise kursuse puhul. Aga ma ei usu, et see senisest kogemusest erineb, ülesanded on ikka sarnased, kuigi sisu võib olla teoreetilisem."

Kursus toimub HITSA Moodle'i keskkonnas, maht on 26 akadeemilist tundi  ja kursus on jagatud neljaks osaks:

Digimaailmast üldiselt
Haridus ja tehnoloogia
Riik, majandus ja tehnoloogia
Hariduse tehnoloogiakompass

Täpsem info ja kurususele registreerumine HITSA koolituskalendris.

Foto: Unsplash, Denise Jans

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet