KüberNaasklis võistleb üle 300 noore


Avaldaja:Madli Leikop07. Märts 2020

Küberkaitse võistlus KüberNaaskel toimub 4. kuni 11. märtsini ja selles osaleb üle 300 noore talendi, osalejaid on ka Euroopast.

Võistlus toimub Kaitseministeeriumi poolt ellu kutsutud programmi Küberolümpia raames. Eesmärk on leida Eestist üles parimad häkkerid ja neid harida, samamoodi tõsta üleüldiselt teadlikkust küberkaitse teemadest koolides ja ühiskonnas. 

KüberNaaskli võistlus toimub juba kolmandat aastat TalTechi juhtimisel ja sellel aastal tehakse koostööd kübervaldkonna mängu-treenimisplatvormi ja idufirmaga RangeForce.  

Eelvoorus tuleb neli ülesannet, iga ülesande lahendamiseks on aega 4 tundi. Proovile pannakse oskused nii kaitses kui ründes. Võistleja esindab IT-eksperti, kelle ülesandeks on aidata e-riigis teenuseid (serverid kui veeb) hallata ja kaitsta olukorras, kus selle pihta toimuvad ka ründed. 

Võistlusele registreerusid osalejad 44 koolist ja ka välismaalt koostööprojektist European Cyber Securityu Challenge, kus osaleb üle Euroopa 20 maad. Kõige enam osalejaid tuleb Eesti võistluse veebipõhisesse eelvooru Põltsamaa Ühisgümnaasiumist, Pelgulinna Gümnaasiumist, Kehtna KHKst, Viljandi KÕKist, Pärnumaa KHKst ja Tallinna Reaalkoolist ning loomulikult TalTechist ja Tartu Ülikoolist. Välismaalt on esindatud Prantsusmaa, Holland, Malta, Iirimaa, Luxembourg, Hispaania, Kreeka, Sloveenia ja ENISA. 

Info: http://www.kybernaaskel.ee

unnamed.png

Allikas: korraldajate info.

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet