Taaskasutuse teemalisel õpilaskonkursil on rekordarv osalejaid


Avaldaja:Madli Leikop10. Märts 2020

Aasta alguses välja kuulutatud taaskasutuse teemalisele õpilaskonkursile "Make It New" registreerus 64 meeskonda 20 Pärnumaa koolist. Ligikaudu 230 õpilast hakkab 30 õpetaja toetusel uusi tooteid looma.

Konkurss on suunatud Pärnumaa koolide 1.-12. klasside õpilastele ning selle eesmärk on ringmajanduse põhimõtteid järgides leida ettevõtete tootmisjääkidele uus kasutus.

Paljud meeskonnad on tootmisjäägid kätte saanud ning mõlgutavad mõtteid, milliseid tooteid neist teha. Tooteid välja mõeldes pööratakse tähelepanu toodete praktilisele väärtusele ja kasutatavusele, mis aitaks tootmisjääkide pakkujatel leida viise, kuidas edaspidi oma jääke jätkusuutlikumalt taaskasutada.

Konkursil on õpilasi osalemas erinevates vanuseastmetes, kõige aktiivsemad on 4.-6. klasside noored. Konkurss kulmineerub 15. aprillil 2020, kui meeskonnad astuvad oma toodete tutvustamiseks žürii ette.

Korraldajad: Pärnu Rääma Põhikool, Pärnu-Jaagupi Põhikool, Pärnu Kuninga Tänava Põhikool, Pärnumaa käsitöö- ja tööõpetuse aineühendused, Pärnu Linnavalitsus ja Pärnumaa Arenduskeskus. Konkurss on kaasrahastatud Euroopa Regionaalarengu Fondi toetuse andmise tingimustest “Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” Pärnumaa PATEE programm 2020-2023 ja Pärnumaa Omavalitsuste Liidu poolt.

makeitnewevent.png

Sarnane konkurss toimus Pärnumaal ka neli aastat tagasi, kuid siis kasutati tootmisjääkide asemel kodus leiduvaid materjale. Konkursist võttis tookord osa üle 100 õpilase 24 meeskonnast.

Allikas: korraldajate info.

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet