Pärnu Rääma Põhikool on ettevõtlik kool


Avaldaja:Madli Leikop22. Oktoober 2018

Neljapäeval, 18. oktoobril toimunud haridusfestivalil Paides anti Pärnu Rääma Põhikoolile üle ettevõtliku kooli kvaliteeditunnistus.

Kvaliteeditunnistus antakse koolidele, kes on täitnud erinevad ettevõtliku kooli tingimused, mis näitavad huvigruppidele, et õppeasutus kasutab süsteemset kvaliteedijuhtimissüsteemi, viib regulaarselt läbi enesehindamisi ja on läbinud välishindamise, mille tõendamiseks väljastatakse kvaliteedimärk koos autahvli ja lipuga.

3. Ettevõtliku kooli lipp_Pärnu Rääma Põhikool_MART KIMMEL.jpg

Ettevõtliku kooli lipp Pärnu Rääma Põhikoolile. Autor: Mart Kimmel

Aastaid tagasi alustatud koostöö erinevate koolidega on tänaseks andnud väljundi ettevõtliku kooli kvaliteeditunnistusena. 

Siinkohal on sobilik meenutada, et Pärnu Rääma Põhikool on juba viimased 10 aastat olnud vägagi ettevõtlik ning korraldanud nii kooliperele kui ka külalistele erinevaid tegevusi ja üritusi. Olgu selleks näiteks ettevõtlik viies veerand, mis oli mõned aastad tagasi esmane suurüritus koos Pärnu Vanalinna Põhikooliga. Julgus võtta ette erinevaid maakondlikke ettevõtmisi oli väga tavapärane: Pärnumaa koolidele suunatud staarijäljendamise suurüritus Playback, perekondadele mõeldud õhtu "Ettevõtlikud nutimunad", Pärnumaa õpilastele mõeldud ettevõtlike noorte 3-võistlus või üle 4000 osaleva võistkonnaga üleriigiline e-viktoriin “Nutt tuleb peale”. 

1.1 EV kool, M. Kimmel ja V.Vilja_TÕNIS ANTONOV.jpg

Ettevõtliku kooli kvaliteeditunnistuse üleandmine haridusfestivalil Paides, vasakul maakondliku arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse ja tööhõive projektijuht Viivika Vilja, paremal Pärnu Rääma Põhikooli ettevõtliku kooli koordinaator Mart Kimmel. Autor: Tõnis Antonov

Suur rõõm on tõdeda, et meie aastatepikkuseid vahvad ettevõtmisi sellisel moel pärjati. Aitäh kogu kooliperele, meie headele abilistele nii linnas, maakonnas kui ka mujal Eestis. 

Igaüks meist on osa millestki suurest, igaüks saab muuta kooli ettevõtlikumaks! Unistage suurelt! 
Ettevõtliku kooli kvaliteeditunnistuse baastaseme tähtkirjad said peale Rääma kooli ka Tõstamaa Keskkool ning Pärnu-Jaagupi Põhikool. 

2. Ettevõtliku kooli autahvel_Pärnu Rääma Põhikool_MART KIMMEL.jpg

Ettevõtliku kooli autahvel Pärnu Rääma Põhikoolile. Autor: Mart Kimmel

Ettevõtliku kooli kohta saad lähemalt lugeda siit.  

Mart Kimmel, Pärnu Rääma Põhikooli ettevõtliku kooli koordinaator 

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet