Õppematerjalide kollektsioonid Koolielus


Avaldaja:Merje Pors11. Mai 2012

Seoses andmebaasi korrastustöödega kustutame Koolielu portaali õppevara andmebaasi avalikust osast need kasutajate poolt loodud õppematerjalide kollektsioonid, mis sisaldavad vaid üht-kaht kirjet. Andmebaasi korrastustöödega alustame 1. juunil.

2011/2012 õppeaastal on loodud väga vähe ühe-kahe-kirjelisi kollektsioone, kustutamisele lähevad eelkõige varem loodud kollektsioonid (kokku umbes 100). 

Kollektsioon kujutab endast kasutaja poolt Koolielu baasis leiduvate e-õppematerjalide üheks tervikuks koondatud kogu ning seni muutusid kõik loodud kollektsioonid automaatselt õppevara baasi avalikuks osaks. Sama juhtus ka kõigi kasutajate näpuharjutustega neid luua. Selle tulemusena on Koolielu andmebaasis palju kollektsioone, mis sisaldavad vaid üht-kaht kirjet.

Uuendatud Koolielus (alates märtsi lõpust) on kasutajal võimalik luua kollektsioone vaid iseenda tarbeks ning teised kasutajad neid ei näe. Kui kollektsioon on kokku pandud materjalidest, mis võiksid kasulikuks osutuda ka kolleegidele, on kasutajal võimalus see õppematerjalidega sarnaselt avaldada. Sellisel juhul vaatab loodud kollektsiooni üle ka vastava aine ekspert.

Kollektsioonide loomisest, lemmikmaterjalide märkimisest ning õppematerjalide otsimisest räägib Tiigrihüppe Sihtasutuse haridustehnoloog Ingrid Maadvere lähemalt videojuhendis.

Vabandame võimalike ebamugavuste pärast.
Koolielu toimetus

Haridus- ja Noorteamet