Valitsus arutab õpetajate palkade tõusu


Avaldaja:Merje Pors03. Jaanuar 2013

Kategooriad:Hariduselu

Valitsus arutab neljapäevasel istungil põhikooli ja gümnaasiumi õpetajate töötasude, sealhulgas klassijuhatamise tasu alammäärade kehtestamist.

Eelnõuga tõuseb noorempedagoogi ametijärguga õpetaja töötasu alammäär 608,18 eurolt 17,6 protsendi võrra 715 eurole ja pedagoogi ametijärguga õpetaja töötasu alammäär 644,04 eurolt 11 protsendi võrra samuti 715 eurole, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile. Senised kõrgemad töötasu alammäärad säilivad vanempedagoogil ja pedagoog-metoodikul, nende töötasu alammäärad võrreldes kehtiva määrusega ei muutu.

Klassijuhatamise ülesannete täitmise eest nähakse eelnõus ette täiendav tasu, mille suurus võrreldes kehtiva määrusega muutub noorempedagoogi ametijärguga ja pedagoogi ametijärguga õpetajatel

Nägemis-, kuulmis-, kõne-, liikumis-, liit- ja intellektipuudega õpilaste riigikooli õpetajate töötasu alammäärad tõusevad noorempedagoogi või pedagoogi ametijärguga õpetajatel 715 euroni. Seni olid palgad vastavalt 669,03 ja 708,46 eurot. Nägemis-, kuulmis-, kõne-, liikumis-, liit- ja intellektipuudega õpilaste riigikooli õpetajate töötasu alammäärad vanempedagoogil ja pedagoog-metoodikul ei muutu.

Nägemis-, kuulmis-, kõne-, liikumis-, liit- ja intellektipuudega õpilaste riigikooli õpetajate klassijuhatamise tasu alammäärad võrreldes kehtiva määrusega ei muutu, välja arvatud noorempedagoogi ametijärguga ja pedagoogi ametijärguga õpetajatel. Klassijuhatamise tasu alammäärad on eelnõus välja arvutatud senise kümne protsendi alusel konkreetse arvuna.

Määrust rakendatakse tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist.

Allikas: BNS

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet