Veebipõhine tagasiside ja testid Socrative’iga


Avaldaja:Madli-Maria Naulainen19. Aprill 2013

Socrative on lihtne veebipõhine tagasiside võtmise ja testide läbiviimise keskkond. Õpilased saavad testile vastata näiteks oma nutitelefoniga. Eile teatati uuendustest - küsimusele saab lisada pildi ja teste hinnatakse automaatselt.

Socrative annab õpetajatele võimaluse  klassi paremaks kaasamiseks läbi erinevate harjutuste või mängude, kasutades nutitelefoni, tahvel- või sülearvuteid.

Socrative  võimaldab vastuste kogumist anonüümselt (näiteks tagasiside loengule, hinnangu andmine) või ka nimelist vastamist. Õpilastel pole vaja vastamiseks end kasutajaks registreerida (Socrative lehe ülemisest osast tuleb valida “student log-in”). Osalemiseks peavad nad oma seadmelt (olgu see siis sülearvuti, tahvel, nutitelefon või mõni muu veebiühendusega seade) http://m.socrative.com’i külastades sisestama lihtsalt õpetaja loodud Socrative ruumi numbri. Kokku saab vastata ühe ruumi tingimustes kuni 50 inimest, mis tähendab, et meie klassisuurustele sobib see üldjuhul hästi.

Tänu Socrative'i uuele pildilisamise võimalusele saab nüüd kasutada matemaatilisi jooniseid, võõrkeele kontrollimist pildi abil, sündmuste või isikute tuvastamist jne. Automaatne hindamine säästab aga oluliselt õpetaja aega, mida saab nüüd tulemuste ülevaatamise asemel suunata uuteks tegevusteks.

Socrative kasutusvõimaluste ja eestikeelse juhenditega saab tutvuda Koolielu töövahendite lehel

 

Refereeritud: Free Technology for Teachers

 

Haridus- ja Noorteamet