24. märtsil on Tartu Ülikoolis lahtiste uste päev


Avaldaja:Kristi Semidor22. Märts 2010

Kolmapäeval, 24. märtsil, toimub Tartu Ülikoolis lahtiste uste päev, kus saab tutvuda ülikooli õppimisvõimalustega. Teaduskondade tutvustused, infotunnid, loengud, minimess, vilistlasdebatt ja palju muud!

Esmakordselt toimub ülikooli peahoones minimess, kus on esindatud ülikooli teaduskonnad ja kolledžid. Üliõpilasküla korraldab kogu päeva vältel ringkäike üliõpilaselamutes. Esmakordselt toimub ka vilistlasdebatt teemal „Mis saab pärast ülikooli?“: diskuteerivad TÜ professor Sulev Kõks, „Noored Kooli“ kommunikatsiooni juht Triin Noorkõiv ja riigikohtunik Julia Laffranque. Diskussiooni juhib TÜ füüsika doktorant Aigar Vaigu.

Traditsiooniliselt toimuvad lahtiste uste päeval peahoone aulas teaduskondade tutvustused, sisseastumise ning karjääriplaneerimise infotunnid. Aula ettekandeid on võimalik veebist otseülekandena jälgida aadressil http://video.ut.ee. Teaduskondades saab tutvuda õppimisvõimalustega ning kuulata loenguid. Huvilistele on avatud raamatukogu ja muuseumid.

Lahtiste uste päev on kolmapäeval tegelikult korraga seitsmes Tartu kõrgkoolis – lisaks Tartu Ülikoolile ootavad huvilisi ka Eesti Maaülikool, Eesti Lennuakadeemia, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Tartu Kõrgem Kunstikool ja TTÜ Tartu Kolledž. Juba viiendat aastat toob Harjumaa ja Põhja-Eesti noored Tartu kõrgkoolidega tutvuma tasuta erirong.

Tallinnast Tartusse ja tagasi sõitev erirong on sõitma pandud seitsme kõrgkooli, Edelaraudtee ning Swedbank'i koostöös. Noorte aega rongis sisustavad kõrgkoolide üliõpilasesindused ning Swedbank. Erirong on tänaseks kahjuks juba täis broneeritud.

Ülikooli lahtiste uste päeva täpse kava leiad aadressilt http://www.ut.ee/lup

Tartu Ülikool
Lisatud 22. märtsil 2010

Haridus- ja Noorteamet