Teeninduskooli kaubandusvaldkonna õpilased võtavad mõõtu


Avaldaja:Merje Pors13. Jaanuar 2014

Teisipäeval peetakse Tallinna teeninduskoolis kaubandusvaldkonna õpilaste koolisisest võistlust „Teko müügiproff 2014“.

Võisteldakse kolmes vanusegrupis: põhikooli, gümnaasiumi ja töökohapõhise õppe baasil õppijad, märgib teeninduskool oma pressiteates. Igast kaubanduse valdkonna õppegrupist võistleb kolm õpilast.

Žüriisse kuuluvad erinevate kaubandusettevõtete esindajad: Selver AS, Kaubamaja AS, ETK Grupp AS, ABC Supermarkets AS (CoMarket), Stockmann AS, OG Elekta AS (Grossi Toidukaubad), Kangadžungel, Prisma Peremarket AS, AS Alexela Oil, kes panevad ka välja auhinnad võitjatele.

Võistlus koosneb kolmest osast:
1.    ostu-müügisituatsioon;
2.    tootetutvustus „Müü maha“;
3.    praktiline ülesanne „Vahetusraha lugemine ja rahaloendi koostamine“.

Ostu-müügisituatsioonis hinnatakse suhtlemisoskust, klienditeenindust, kaupade tundmist, arve täitmise korrektsust ja õigsust. Tootetutvustusel „Müü maha“ hinnatakse väljendusoskust, tootetundmist ja hinnasildi kujundamise oskust. Praktilises ülesandes „Vahetusraha lugemine ja rahaloendi koostamine“ hinnatakse täpsust, ajas püsimist ja rahaloendi täitmise korrektsust.

Tallinna teeninduskooli kaubanduserialade õpilased on igal aastal olnud edukad vabariiklikul kutsevõistlusel "Parim müüja õpilane", samuti sooritab 95% kaubanduse ala õppijatest müüja kutseeksami.

„Meie valdkonna õppekavade läbimisel on suur osa praktiliste oskuste omandamisel, mis on eelduseks kindla töökoha leidmisel ning edaspidisel karjäärivõimalusel kaubanduses,“ rääkis kaubanduse erialade juhtivõpetaja Aive Antson.

Tallinna teeninduskoolis saab kaubanduse valdkonnas õppida müüja (valikained spordi-, kosmeetika-parfümeeria- ja ehituskaubaõpetus), müügiesindaja, müügikonsultandi ja müügikorralduse erialal.

Haridus- ja Noorteamet