Tallinna Keskraamatukogus õpetatakse graafikalaual koomikseid joonistama


Avaldaja:Laura Vetik13. Aprill 2015

14. aprillil kell 10.15 toimub Tallinna Keskraamatukogus sarja „Minu oma koomiks: graafikalaua abil koomiksi tegemise töötuba noortele“ avaüritus. Koomiksituba juhendab Joonas Sildre Eesti Koomiksiseltsist.

Sarja raames toimuvad 4.-9. klassi õpilastele töötoad, kus noored saavad tunnustatud koomiksitegijate juhendamisel kätt proovida. Esmakordselt kasutatakse Tallinna Keskraamatukogus koomiksite loomisel elektroonilist joonistuslauda (ehk graafikalauda). Graafikalaud on arvuti sisendseade, mis võimaldab arvutiga luua vabakäelisi joonistusi, samasuguseid nagu paberi ja pliiatsiga. Tallinna Keskraamatukogul on kaheksa elektroonilist joonistuslauda, mida kõik huvilised saavad kasutada eestikeelse kirjanduse osakonna lugemissaalis. Raamatukogu pakub ka graafikalaua kasutamise koolitusi.

Koomiksitöötubades tutvustavad spetsialistid noortele koomiksite tegemise algtõdesid ja erinevaid stiile, praktilise osana joonistatakse koomiks. Projekti eesmärgiks on tutvustada noortele graafikalaua ja arvutigraafika abil koomiksite kirjutamise ja joonistamise spetsiifikat ning arendada noorte loovust, kasutades kaasaegseid tehnikavahendeid. Samuti on projekti eesmärgiks tutvustada noortele maailmas tuntud koomiksiraamatuid ning nende kaudu arendada noorte lugemisharjumusi.

Töötubasid viivad läbi ja noori juhendavad tunnustatud koomiksitegijad.

Koomiksikogu loomist alustas Paepealse raamatukogu 2012. aasta sügisel ning nüüdseks on  kogunenud arvestatav hulk koomikseid, graafilisi romaane ja mangasid. Kogus leidub koomikseid lastele, noortele ja täiskasvanutele. Uute koomiksite tutvustused leiab huviline Tallinna Keskraamatukogu Noorteka Facebooki lehelt.

Allikas: Tallinna Keskraamatukogu.

Foto: Flickr, kasutaja UBC Learning Commons, litsents CC BY 2.0

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet