Valga gümnaasium ootab õpilasi


Avaldaja:Madli Leikop07. August 2015

Valga gümnaasium töötab sügisest Vabaduse tn 13 koolimajas. Asenduspinnal ollakse 2016. aasta sügiseni, kui J. Kuperjanovi tänava koolihoone saab uue kuue ja sisu. 1. juulist 2015 asus tööle kooli direktorina Andrus Murumaa.

Loo saatis Koolielule Valga gümnaasiumi arendusjuht Pille Olesk

Kool tunnustab jätkuvalt tublisid õppureid stipendiumiga. Eelmine õppeaasta näitas, et see on väga hea stiimul veel innukamaks õppimiseks. Tublide õpitulemuste eest määratakse stipendium pingerea alusel edukaimatele õpilasele, kelle poolaasta hinneteks on ainult „4“ ja „5“ ja käitumine „hea“ või „eeskujulik“. Ainult väga headele hinnetele õppijad saavad teistest kõrgemat stipendiumi. Stipendiumi määratakse kaks korda aastas, septembris ja veebruaris, ning seda makstakse igakuiselt septembrist maini.

Juba kolmandat õppeaastat ootame ka Valga vene gümnaasiumi (Valga Priimetsa kool alates 1.09.2015) põhikooli lõpetajaid oma õpinguid jätkama. Pakume soovijatele osaliselt venekeelset õpet. Vene keeles on võimalik õppida matemaatikat, füüsikat, keemiat ning vene keelt ja kirjandust. Kindlasti jätkub riigikeele õppimine. Tuleval kevadel lõpetavad esimesed neist 12. klassi.

Püüame jõudumööda tundides rakendada rohkem uusi õppemeetodeid. Peaaegu kõik õpetajad jätkavad sügisel õppimist HITSA „Tuleviku õpetaja“ koolitusprogrammi II moodulis. Lisaks osaleb kooli kolmeliikmeline meeskond taaskord HITSA koolitusprogrammis, kus septembris alustatakse II mooduli õppimist digijuhi programmis „Haridusasutuse digitaristu arendamine“. Koolituse käigus analüüsib meeskond kooli digitaristu olukorda ja selle arenguvajadusi eesmärgiga muuta tunnid atraktiivsemaks ja võimaldada õpilasel tundides aktiivsemalt kaasa lüüa.

Juba praegu on esimese poolaasta tööplaanis palju erinevaid külalisesinejaid ja töötubasid. Plaanitakse osa võtta ühisprojektidest nii kodu kui ka välismaal.

Septembriks on kokku lepitud mitmeid huvitavaid õppetööd elavdavaid töötubasid ja teadusbusse, näitusi ning õpitubasid. Septembris tuleb kooli psühhobuss, mille meeskonda kuuluvad Tartu ülikooli üliõpilased. Viiakse läbi meelelahutuslikke psühholoogiaalaseid demonstratsioone ja eksperimente, tutvustades kuulajaskonnale teaduspõhise psühholoogia huvitavaid ja praktilisi tahke.

Ka sel õppeaastal jätkame tööd UNESCO ühendkoolina. Jätkuks eelmisele väga edukale maailmahariduse jagamise aastale on plaanis uued tegevused ja projektid sõpruskoolidega.
Koostöös Valga muuseumiga toimub 5.– 9. oktoobrini linna koolidele maailmaharidusnädal. Seekord on teemaks toit ja toidu raiskamine maailmas. Suuna oleme seadnud projekti „Media4Development“ eesmärkide saavutamiseks. Alates septembrist on koolis rändnäitus „Inimõigustest nõukogude ühiskonnas“. Ühiskonna ja ajaloo teemaline näitus ringleb Valgamaa koolides septembrist detsembrini.

thumbnail.jpg

Fotol: Maailmahridusnädal Valga gümnaasiumis 2014. Kooli arhiiv. 

Kui seni pole humanitaarsuunale eriti õppereise toimunud, siis sel aastal ootavad humanitaare ees erinevad õppekäigud. Juba septembrikuus võtab 25 õpilast osa projektist „Tallinn – meie pealinn“, kus toimub võistlusmäng, mis on seotud Tallinna vanalinna ajalooga. 2010. aastal võttis sellest projektist osa samuti kooli üks klass. Üritusega jäädi väga rahule. Humanitaarsuund alustas kevadel ka meediaprojektiga, kus tehakse koostööd ajalehega Valgamaalane.

Reaalsuuna jaoks on tehtud taas taotlus keemia õpikoja kooli tellimiseks. Keemia õpikojad on meil koolis olnud mitmel aastal ning need on olnud õpilaste seas populaarsed.
Majandussuunale jätkuvad ka oktoobrikuus tööturu koolitused ja töötoad, kus õpitakse, kuidas käituda töövestlusel, teha motivatsioonikirja ning teisi praktilisi oskusi tööturul toimetulemiseks.

Kõige põnevam saab aasta olema riigikaitse ja -siseturvalisuse suunal, kuna Sisekaitseakadeemiaga kirjutati alla koostööleping ning õpilased hakkavad õppima eelkutseõppe õppekava järgi. 10. klass läbib riigikaitsekursuse. 11. klassi riigikaitse tunde viib läbi politseiüksus. 12. klassi tunde aga päästeamet. Neid kursuseid võib valida ka valikursustena teiste suundade õpilased.

A Murumaa.jpg

Fotol: Valga gümnaasiumi direktor Andrus Murumaa. Kooli arhiiv. 

Kuigi sisseastumiskatsed on lõppenud, on Valga gümnaasiumisse õppima soovijatel veel võimalik sisseastumiseks läbida vestlus kuni 1. septembrini 2015. Kooli kantselei on avatud augusti lõpuni kell 9–13 aadressil Vabaduse tn 13.

Kool pakub soovijatele ka ühiselamu võimlust. Ühiselamu soovijail palume ühendust võtta kooli e-maili kaudu.

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet