Eripedagoogid logopeedidele appi


Avaldaja:Laura Vetik07. Oktoober 2015

Lasteaiad-koolid otsivad logopeede taga tikutulega ja palkavad suures hädas ka kvalifikatsioonile mittevastavaid inimesi, kirjutab Õpetajate Leht.

Minu tööpõld aina laieneb, lausub kakskümmend viis aastat logo­peedina töötanud Siiri Kliss, kes on praegu ametis nii Tallinna Asunduse lasteaias kui ka Ääsmäe põhikoolis. „Abivajajaid lisandub, probleemid lähevad keerukamaks. Puuded tihtipeale kombineeruvad.”

Klissi sõnul on lapse probleemide lahendamisel tähtis spetsialistide – logopeedide, eripedagoogide, psühholoogide –, õpetajate ja vanemate koostöö. Logopeedi suunamisel ja koostöös logopeediga saavad vanemad ja õpetajad kinnistada õpitavaid kõnearendusoskusi (kõne mõistmine, sõnavara, lause, jutustamine). Aga logopeedi igapäevatöö ja kaasabita võib õpetajate ja vanemate teadmistest-oskustest lapse kõne arendamisel väheseks jääda. Kui laps vajab kõneravi, siis seda saab anda ikkagi logopeed. Tihtipeale on just lasteaedades vaja pigem logopeedi. Ka esimeses kooliastmes on vajadus tema järele suur.

Loe edasi Õpetajate Lehest.

Allikas: Õpetajate Leht

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet