Aprill on Tallinna koolide nutikuu


Avaldaja:Madli Leikop17. Veebruar 2016

Tallinna Haridusamet kuulutab 1. aprillil välja Tallinna koolide nutikuu, mille raames on kõigil Tallinna koolidel võimalus jagada, mida toredat teeb teie kool digipädevuste tõstmiseks ja integreerimiseks erinevates õppeainetes.

Loo autor on Pelgulinna Gümnaasiumi IT-arendusjuht Birgy Lorenz.

Nutikuu eesmärgiks on seega uute, huvitavate ideede, võimaluste, digilahenduste tutvustamine, et muuta õppimine põnevamaks ja elulähedamaks.
 
Esimene samm – tutvu veebiga (http://www.haridus.ee/nutikuu), teine samm – astu Facebooki fänniks (https://www.facebook.com/groups/nutikuu/) ja kolmas ning neljas samm tulevad juba iseenesest.
 
Fookusgrupp:
·         Koolijuhid – kutsume koolijuhte ja -meeskondi toetama uuenenud õpikäsitluse elluviimist oma asutuses läbi nutikasutuse, märkama õpetajate innovaatilisi ettevõtmisi ja analüüsima kooli soovi/võimalusi “VõtaOmaSeadeKaasa” lahenduste kasutamiseks.
·         Õpetajad – kutsume üles õpetajaid kasutama enam digilahendusi oma ainetes ning jagama parimaid praktikaid kolleegidele nii oma koolis kui väljaspool. Arutage nutiteemasid ka õpilastega!
·         Õpilased – kutsume teid olema aktiivsed õppijad ja kasutama selleks ka isiklikke nutiseadmeid.
·         Klassijuhatajad – tutvustage vanematele põnevaid võimalusi, kuidas tänapäeva koolis digi- ja nutivahendeid kasutada.
·         Vanemad – kutsume vanemaid arutlema oma laste ja nende õpetajatega uuenenud õpikäsitluse teemasid, samuti seda, kuidas digivahendite abil muuta õppimist lapse jaoks passiivsest tegevusest aktiivseks.
 
Nutikuu raames korraldab iga kool vähemalt ühe nuti-/digiteemalise ürituse. Ideid leiate soovi korral ka Nutikuu veebilehelt .
 
Lisaks toimuvad nutikuuga seoses konkursid, kus ootame nii Tallinna kui ka miks mitte kõikide teiste piirkondade aktiivset osavõttu:

Nutikuu logo konkurss (tähtaeg 20. märts) -kõikidele.
Nutikuu slogani (loosungi) konkurss (tähtaeg 20. märts) - kõikidele.
Nutikuu joonistusvõistlus (tähtaeg 20. aprill) - Tallinna koolidele.

Nutikuu tegevuste raames korraldame ka koolitusi.

HITSA NUTIKLASSI koolitused: 8.03, 9.03, 16.03 kell 15:00 – registreeruminehttp://ankeedid.haridus.ee/limesurvey/index.php/828671/lang-et (igast Tallinna koolist kuni 2 osavõtjat)

MEKTORY külastus: 6.04-7.04 kell 14:00 – registreerumine:http://ankeedid.haridus.ee/limesurvey/index.php/741455/lang-et (igast Tallinna koolist kuni 2 osavõtjat)

Lisaks toimuvad ka erinevad avalikud loengud ja esinemised erinevates koolides. Sellest loe aga lisa nutikuu veebist (ajakava).
 
Toredat nutikevadet ja -kuud!

Foto: Koolielu arhiiv.

Samal teemal:


 

Haridus- ja Noorteamet