Viis võõrkeelt, mille õppimist tulusaks peetakse


Avaldaja:Kristi Semidor04. Aprill 2016

Iga võõrkeele õppimisest on kasu, aga mõne keele oskus võib tähendada ka suuremat palka. Sellest, millise keele õppimisse investeerida, kirjutab ajaveeb Lifehack.

Mujal maailmas võib teatud keele oskus tõsta palka ning anda töötajale lausa aastaboonust. Aina rohkem on vaja suuliseid tõlke ja kirjalikke tõlkijaid, globaliseerumine tähendab ka seda, et aina rohkem tekib töökohti, kus on võõrkeeleoskus vajalik. 

Aga millised on ikkagi need kõige kasulikumad võõrkeeled? 
1. Saksa keel: võib-olla mõnda üllatab see, kuid saksa keel on majanduslikus mõttes kõrge väärtusega – Saksamaa on ju üks Euroopa võimukeskusi, avatud uutele tulijatele, kes seda keelt ka mõistavad. 

2. Prantsuse keel: populaarseima inglise keele järel õpitakse seda keelt kõige enam.  Üle 200 miljoni inimese viiel mandril räägib prantsuse keelt, see tähendab, et prantsuse keele oskus avab uksi pea igal pool maailmas. Ka võimsatesse Prantsusmaa ülikoolidesse õppima pääsemine ei jää siis pelgalt unistuseks. 

3. Hispaania keel: viimase aastakümne jooksul on hispaania keele rääkimise oskus muutunud tööotsijate seas lausa hädavajalikuks. Neljal mandril on see ametlik keel. Lisaks sellele, et ka hispaania keel võimaldab pea igal pool tööd leida, on see ka kõige lihtsam keel, mida õppida (eriti, kui juba inglise keelt osatakse). 

4. Mandariini keel: Hiina on maailma majanduse uus jõud, võimaluste kullakaevandus, erinevad riigid otsivad juhtivatele kohtadele kohalikku keelt oskavaid inimesi tikutulega taga. 

5. Araabia keel: Araabiamaailma peetakse üheks kõige rikkamaks regiooniks maailmas. Lähis-Ida külluslike turuvõimaluste tõttu on araabia keele oskajate järele suur nõudlus. Araabia keele oskajatel on võimalus rahvusvahelist karjääri teha näiteks haridusvaldkonnas, ajakirjanduses jm.  

Refereeritud elustiili ajaveebist Lifehack (4.04.2016, Sean Kim) 

Samal teemal:


 

Haridus- ja Noorteamet