AHHAAs avati tulevikulasteaedade näitus


Avaldaja:Madli Leikop21. Aprill 2016

Teaduskeskus AHHAA fuajees on avatud Eesti Arhitektide Liidu aastanäitus „Mängiv inimene. Kaheksa visiooni lasteaedade arhitektuurist“. Näituse eesmärk on panna arhitekte kaasa mõtlema lastele loodava keskkonna teemal ning luua oma nägemus sellest, milline on lapse jaoks põnev, hariv ja hea ruum.

Teaduskeskuse juhatuse liige Andres Juur märkis, et teaduskeskus on sellise näituse jaoks igati sobiv koht. 

„On positiivne, et tulevikulasteaedade maketid jõuavad siin päris lasteaialasteni, keda AHHAA külastajate seas on arvestatav hulk,“ ütles ta.  „Näituse eesmärk on panna arhitekte kaasa mõtlema lastele loodava keskkonna teemal ning luua oma nägemus sellest, milline on lapse jaoks põnev, hariv ja hea ruum.“

L3.jpg

Iga näitusel esitatud projekt on omanäoline ja fantaasiaküllane. Samas ei tähenda lennukad visioonid midagi ulmelist ja teostamatut: vestluses lasteaiaõpetajaga selgus, et kõik näitusel esindatud ideed on ka praktikas kasutatavad. 

„Kui kavandite autorid näevad, milliseid mõtteid maketid väikestes keskusekülastajates tekitavad, aitab see neil häid ideid veelgi paremaks teha,“ lisas Juur. 

Oma visiooni tulevikulasteaiast on loonud kaheksa loovtiimi: Hanno Grossschmidt, Mark Grimitliht, Tomomi Hayashi (HGA), Mirko Traks, Henn Runnel, Karin Bachmann (KINO Maastikuarhitektid), Mari Rass, Larissa Kondina, Ott Alver, Alvin Järving, Kaidi Põder (Arhitekt Must), Maarja Kask, Ralf Lõoke, Helin Kukk (SALTO), Vahur Sova, Andres Kull (Teigar Sova Arhitektid), Margit Argus, Margit Aule, Mae Köömnemägi, Liisa Valdmann (KAOS Arhitektid), Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla, Eik Hermann (KUU Arhitektid), Katrin Koov, Kalle Komissarov, Eve Komp ja Grete Veskiväli. 

L2.jpg

Lasteaia visioonide osas on oodatud sõna sekka ütlema ka külastajad. Näitus jääb AHHAAsse kuni 8. maini.

L1.jpg

Allikas: Teaduskeskus AHHAA pressiteade. Fotod: Mathis Bogens.

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet