Kutsume tunnustama õpihimulisi täiskasvanuid


Avaldaja:Laura Vetik13. Mai 2016

Kutsume tunnustama täiskasvanud õppijaid, täiskasvanute koolitajaid, õpitegusid, koolitussõbralikke organisatsioone, omavalitsusi ja raamatukogusid. Kandidaate on kõigil võimalik esitada 1. juunini.

Konkurssi korraldava Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsiooni Andras koordinaatori Monica Marfeldti sõnul on iga inimese elulugu ka õppimise lugu: „Elu näitab, et tunnustuse saanud õppijate lood on olnud paljudele inimestele julgustuseks ja innustuseks, et jätkata poolelijäänud õpinguid või alustada täiesti uue eriala omandamist.“

Aasta õppija 2015 tiitliga pärjatud mehaanik Ivan Boitšuk omandas keskhariduse Pärnu Täiskasvanute Gümnaasiumis ja lõpetas seejärel Eesti Merekooli. „Õppimine on olnud enda proovilepanek. Kaugõppes juhtub paraku, et pole päris selge, mida täpselt ühes või teises aines teadma peab. Siis õpid igaks juhuks lihtsalt natuke rohkem. Nooruses sai hariduseteel nii mõndagi kaotatud. Tahan kaotatu nüüd tagasi teha,“ ütles Ivan Boitšuk.

14. oktoobril kuulutatakse täiskasvanud õppija nädala avaüritusel Narvas välja kõikide kategooriate silmapaistvamad.
Täiskasvanud õppija nädal on saanud traditsiooniliseks üle-eestiliseks täiskasvanuharidust populariseerivaks ja õppimisvõimalusi tutvustavaks ürituseks. Nädala jooksul on fookuses inimeste elukestev õppimine ja enesetäiendamine kui isiksuse ja ühiskonna arengu põhiline eeldus muutuvas maailmas.

Kandidaate saab esitada Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsiooni Andras veebilehel: http://www.andras.ee või e-posti teel andras@andras.ee, täites eelnevalt veebilehel kättesaadava vormi.

Allikas: Haridus- ja Teadusministeerium

Samal teemal:

Tunnusta parimaid haridustöötajaid!

Haridus- ja Noorteamet