Sihtasutused panid lasteaedade heaks jalad tööle


Avaldaja:Laura Vetik07. Juuni 2016

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse korraldatud sportlikul võistlusel osalenud HITSA, Innove ja Archimedese töötajad kogusid ühe kuu jooksul kõndides, joostes ja rattaga sõites üle 18 000 kilomeetri. Võitjad kinkisid auhinnaks saadud robootikakomplektid enda poolt valitud lasteaedadele.

Võistlus toimus kahes kategoorias. „HITSA väljakutse jalgadel“ võitis SA Innove arendustegevuste valdkonnajuht Anastassia Voronina, kes läbis kuu aja jooksul jalgsi ligi 690 kilomeetrit ning kinkis auhinnaks saadud Meccanoid roboti Narva lasteaed Kirsike keelekümbluse rühmale. „HITSA väljakutse ratastel“ võitis SA Archimedese jurist Raimond Viiding, kes läbis võistluse jooksul jalgrattal 1022 kilomeetrit. Tema võidetud Meccanoid robot leidis endale uue kodu Hiiumaa Palade lasteaias. Teise ja kolmanda koha auhinnad, Ozobot’i robootikakomplektid ja Makey Makey leiutamiskomplektid, said Harku valla Pangapealse lasteaed, Harku lasteaed ning Tallinna lasteaed Päikene.  

„Komplektid on õpetajatele abivahendiks õppe mitmekesistamisel. Koos robootikaseadmetega saavad lasteaiad ka koolituse, kuidas neid vahendeid õppetöös kasutada,“ selgitas HITSA personalijuht Nele Laas. „Kindlasti korraldame järgmisel aastal samasuguse võistluse ning siis loodame väljakutsesse kaasata juba veelgi enam asutusi ja töötajaid.“

Kolme organisatsiooni mõõduvõtmises osales 124 inimest, kes läbisid viie nädalaga 18 000 kilomeetrit ning kulutasid kokku ligi miljon kalorit. Võistlus toimus Endomondo rakenduse abil.

Auhinna üleandmine Hiiumaa lasteaiale.jpg

Meccanoid-robot leidis endale uue kodu Hiiumaa Palade lasteaias. Foto: HITSA

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet