Mailis Reps ja OECD haridusvaldkonna peadirektor Andreas Schleicher arutasid PISA mõju hariduspoliitikale


Avaldaja:Laura Vetik14. Veebruar 2017

Täna kohtus haridus- ja teadusminister Mailis Reps OECD haridusvaldkonna peadirektori Andreas Schleicheriga, et arutada Eesti tulemusi PISA testis ning PISA mõju hariduspoliitikate kujundamisele maailmas.

“PISA testide tulemused on andnud meie koolidele ja õpetajatele selge sõnumi – teie töö on maailma tippklassist. Samuti on need head analüüsiallikad ning pakuvad haridusotsuste tegemiseks suurepärast andmestikku, mida oleme ka võtnud oma valikutes aluseks,“ sõnas minister Mailis Reps.

“Eesti järjepidevalt väga head tulemused on eeskujuks kogu maailmas,” ütles OECD haridusvaldkonna peadirektor Andreas Schleicher. Schleicheri hinnangul on PISA testide tulemustel laiem kandepind riikides, kus inimesed peavad haridust väga oluliseks. OECD esindaja sõnul on Eesti saavutanud silmapaistvalt häid tulemusi, kuid arenguruumi on õpetajaameti väärtustamisel, pakkumaks palgatõusu kõrval ka intellektuaalseid väljakutseid, samuti loodusteaduste populariseerimisel õpilaste seas, kus on suur roll kanda koolil. Mida enam naudivad õpilased loodusainete õppimist, seda kõrgemad on ka nende karjääriootused, rõhutas OECD haridusvaldkonna peadirektor Andreas Schleicher.

Foto: Minister Mailis Reps ja OECD haridusvaldkonna peadirektor Andreas Schleicher

Schleicher viibib Eestis seoses täna ja homme toimuva kõrgetasemelise rahvusvahelise hariduskonverentsiga, kus kolme riigi haridusministrid, OECD ja Bostoni ülikooli esindaja arutavad PISA tulemuste üle riikide hariduspoliitikate kujundamisel.

Konverentsist võtavad osa Läänemere äärsete riikide hariduseksperdid, kes kahe päeva jooksul arutavad töötubades erinevate riikide kogemusi ning külastavad Tallinna koole ja haridusasutusi, et tutvuda Euroopa tipptasemel põhiharidusega.

Konverentsi kõnedest on võimalik osa saada otseülekande vahendusel 14. veebruaril kell 10.30-13.00.

Taust

  • Eesti oli seekordses PISA testis Euroopas esikohal ning maailmas kolmas Singapuri ja Jaapani järel.
  • Eesti osales PISA testis neljandat korda. Seekordse testi tulemustes pöörati erilist tähelepanu loodusteadustele.
  • PISA testis osalesid pooled Eesti 15-aastased õpilased.

Allikas: Haridus- ja Teadusministeerium

Foto: Haridus- ja Teadusministeerium

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet