Lotmani seminar toob Tartusse 10 riigi teadlased


Avaldaja:Madli Leikop22. Veebruar 2017

Märksõnad:

, ,

26.-28. veebruaril tähistatakse Tartu Ülikoolis maailmakuulsa teadlase professor Juri Lotmani 95. sünniaastapäeva rahvusvahelise seminariga.

Interdistsiplinaarne Lotmani seminar on rahvusvaheliselt tunnustatud iga-aastane „kuumade teemade“ teadusüritus. 2017. aastal on kavas 30 ettekannet teadlastelt Šveitsist, Prantsusmaalt, Soomest, Kanadast, Lätist, Leedust, Ukrainast, Valgevenest, Venemaalt ja Eestist. Mainekate teadlaste kõrval esinevad ka osakonna doktorandid ja värsked doktorid, kolleegid ajaloo, semiootika ja folkloristika osakondadest ning Tallinna Ülikoolist.

Kokkusaamise korraldaja, Tartu ülikooli vene kirjanduse professori Ljubov Kisseljova sõnul on tänavuse seminari kava väga mitmekülgne, käsitledes teemasid üleloomulikest jõududest eesti folklooris ja paavsti legaadi visiidist Moskvasse 15. sajandil kaasaegse kirjanduseni. „Kava lubab tõsiseid intellektuaalseid elamusi,“ sõnas Kisseljova.

Seminaril esitletakse slavistika osakonna uut väljaannet, Viinis ilmuva maineka ajakirja „Wiener Slavistischer Almanach’i“ erinumbrit „18-20.saj vene kultuuri ideoloogilised kontekstid ja tõlkepoeetika“ (teadustoimetaja Lea Pild), ning raamatut, mille koostamisel osales osakonna dotsent Roman Leibov.  

Tavapäraselt antakse kätte ka Lotmani-nimelised stipendiumid teadustööde konkurssi võitnud kahele TÜ üliõpilasele – semiootikule ja slavistile. 

Allikas: TÜ pressiteade. 

Samal teemal:

 

 

Haridus- ja Noorteamet