Ülikooli raamatukogu ehitustööd jätkuvad juba järgmisel nädalal


Avaldaja:Madli Leikop10. August 2017

Märksõnad:

Esmaspäeval allkirjastasid Tartu Ülikool ja raamatukogu ehituse riigihanke võitnud AS Ehitustrust ja OÜ Tallinna Ehitustrust lepingu, mille kohaselt on hoone kõikide ehitustööde lõpptähtaeg 9. jaanuar 2019.

AS Ehitustrust alustab objektil ehitust juba eeloleval esmaspäeval, mil võetakse ette vajalikud lammutustööd. 

„Raamatukogu remont toimub mitmes etapis,“ rääkis Tartu Ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pagel. „Esmajärjekorras tahame valmis saada need alad, mis on vajalikud üliõpilastele normaalseks õppetegevuseks ja lugejateeninduseks.“ Nii kuuluvad esimese etapi tööde hulka ehitustööd fuajees, esimene korrus koos hoidlatega, teine korrus, uued trepikojad ning liftid. Lisaks loodab ehitaja teha vajalikud ümberehitustööd majaesisel platsil. 

Esimese etapi ehitustööd lõppevad 2018. aasta jaanuaris. „Kui ehitaja on oma töödega valmis saanud, järgneb sisustuse paigaldamine. Lisaks võtab veel aega ka kastidesse ladustatud raamatute riiulitele toomine,“ tõdes Pagel. „Loodame lugejatele täpse kuupäeva, mil taas raamatukogu lugemissaalidesse on võimalik pääseda , teatada hiljemalt novembris.“

Uuel aasta algavad ka teise etapi ehitustööd külastajatele suletud aladel, milleks on keldrikorruse hoidlad ja olemasolevad trepikojad.

Kolmanda etapiga lõpetatakse ülejäänud projektijärgsed hoonesisesed tööd, antakse tellijale töö üle ja hangitakse hoonele kasutusluba.

Ehituse ajal on jätkuvalt raamatukogus avatud ESTERi kaudu tellitud raamatute kodulaenutus ja tagastamine (sissepääsuga Akadeemia tänavalt) ning pop-up lugemisaalid Veski tänaval, kus on olemas ka ruumid grupitööks ning arvutiklass.

„Olukord on endiselt keeruline kõikidele meie lugejatele, aga seekord läheme uuele õppeaastale vastu märksa optimistlikumalt,“ sõnas Tartu Ülikooli raamatukogu direktor Martin Hallik. „Meil on väga suur lootus, et juba uue aastal algul pääsevad nii tudengid kui ka kõik teised lugejad taas raamatukokku. Seni aga julgustan kõiki kasutama pop-up lugemissaale Veski tänaval, kus oleme loonud õppetööks vajalikud tingimused.“ 

Allikas: TÜ pressiteade. 

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet