11. oktoobrini saab esitada prototüüpimise ideid TehnoHackile


Avaldaja:Madli Leikop03. Oktoober 2017

27. –29. oktoobrini tulevad TTÜ Mektorysse kokku innovaatiliste ideede autorid, riist- ja tarkvarainsenerid, tootedisainerid ning äriinimesed, et vormida põnevad ideed reaalseteks prototüüpideks.

Baltimaade suurimat riist- ja tarkvara hackathoni TehnoHack korraldavad Skeemipesa ning Mektory. 

Koostöös Elektrileviga on ürituse üks fookus targal linnal, et otsida uusi võimalusi elukeskkonna parandamiseks. TehnoHackile saab tulla ja osaleda ka enda ideega. TehnoHack 2017 auhinnafond on 5500 eurot.

TehnoHacki eesmärk on nädalavahetuse 48 tunni jooksul jõuda ideest reaalselt toimiva seadmeni. Iga idee ümber luuakse nelja- kuni kuueliikmeline meeskond, kes peab idee realiseerima esimeseks prototüübiks. Ideid saab esitada igaüks kuni 11. oktoobrini TehnoHacki kodulehel (http://www.tehnohack.ee). Ilma ideeta saab samuti osaleda, siis on registreerimine 23. oktoobrini.

Kõikidele TehnoHackile jõudnud ideedele määratakse mentor ning tellitakse prototüübi ehitamiseks vajalikud komponendid. Parimad ideed saavad komponentide ostmiseks kuni 200 eurot toetust. 

Võistluse auhinnafond on 5500 eurot, peaauhind on 2000 eurot ning eripreemia 800 eurot.

TehnoHack on hea hüppelaud näiteks Ajujahi võistlusele, parim ideede ja teostuste kombinatsioon võidab otsepääsme Ajujahi TOP30 hulka, mis tagab osaluse mentorlusprogrammis ning 500 eurot prototüüpimiseks. Hackatoni partner Prototron valib ühe idee enda järgmise vooru TOP40 sekka. Auhinnad on välja pannud ka YE International, Arrow ja Farnell.

Elektrilevi tee tarka linna

Sel aastal toetab TehnoHacki Elektrilevi tuues sisse targa linna teema. Targa linnaga seonduvad ideed saavad nõustamist Elektrilevi mentoritelt, parim idee saab 1700 eurose eriauhinna. Võimalik on ka koostöö Elektrileviga.

Targa linna valdkonnad: 

– arukas liikuvus (smart mobility)

– liikluse juhtimine

– avalik ohutus

– valgustus

– parkimine

– linnaülesed platvormid

– integreeritud võrgud

– jäätmekorraldus

– juhtmeta võrgud

– mikrovõrgud

– efektiivsed elamud

– suurandmed

– küberturvalisus

– andmete analüütika

– ruumi analüüs

– andmete agregeerimine

– virtuaalne elektrijaam

– tark tolm

– asjade internet

– droonid

– automatiseerimine, automaatika

– suure- ja väiksemahuline energiasalvestus 

TehnoHack 2017 koduleht: http://www.tehnohack.ee 

Allikas: TTÜ pressiteade. 

Haridus- ja Noorteamet