WorldSkills´i avatseremoonial Abu Dhabis andis võistlejate nimel vande Eesti noormees


Avaldaja:Madli Leikop16. Oktoober 2017

14. oktoobril avati Abu Dhabis suurejoonelisel avatseremoonial 44. ülemaailmsed kutsemeistrivõistlused WorldSkills 2017. Võistlejate nimel andis vande Eesti noormees, restoraniteenindaja Erik Tammeleht.

„See on suur au ja tunnustus kõigile, kes on Eesti WorldSkills liikumises osalenud ja seda vedanud. Võime olla uhked, et Eesti panust on märgatud ka rahvusvahelise organisatsiooni tasandil. Usun, et see rõhutab kutsemeisterlikkuse väärtust kogu Eesti ühiskonnas tänavusel oskuste aastal,“ ütles SA Innove hariduse agentuuri juhataja ja rahvusvaheliste kutsemeistrivõistluste tehniline delegaat Tanel Oppi.

Koos Tammelehega andsid vande ka Namiibia ja Macao Hiina noored, kes kinnitasid kõikide võistlejate nimel, et võistlevad ausalt, eetikakoodeksi ja WorldSkills’i väärtusi järgides. Õiglaste hindamispõhimõtete järgimist kinnitasid kõikide kohtunike nimel ka Araabia Ühendemiraatide, Costa Rica ja Austraalia rahvusvaheliste võistluste eksperdid. 

Eesti võistleja restoraniteeninduses_Erik Tammeleht.jpg

Erik Tammeleht 

„Kui vande andmise ettepanek mulle tehti, olin väga üllatunud. Võimalus nii väikest riiki nagu Eesti kogu maailmale tutvustada on suur au. Minu nõusolek tuli pikemalt järele mõtlemata ning olen valmis lavale minema,“ ütles Tammeleht, kes andis vande eesti keeles.

Kokku esindab Eestit 15.-18. oktoobrini toimuvatel võistlustel seitse noort meistrit viiel võistlusalal: mehhatroonikas Jürgen Alekand ja Arnold Kuusklaid (Tallinna Tööstushariduskeskus), ehitusviimistluses Alisa Larina (Tallinna Ehituskool), maastikuehituses Mairold Mänd ja Erik Rüütel (Räpina Aianduskool), plaatimises Jaanus Steinfeldt (Tallinna Ehituskool) ja restoraniteeninduses Erik Tammeleht (Pärnumaa Kutsehariduskeskus).

Esmakordselt toimub WorldSkills’il 14.-15. oktoobril ka rahvusvaheline tehnilise ja kutsehariduse ning väljaõppe (TVET) noortefoorum, kus Eestit esindab Tallinna Teeninduskooli kokaeriala õpilane Märten Kadu.

44. WorldSkills’i võistlused toimuvad 15.-18. oktoobrini Abu Dhabi riiklikus messikeskuses (ADNEC), kus 51 võistlusalal osaleb 1256 noort ligi 60 riigist üle maailma. WorldSkills 2017 võitjaid autasustatakse võistluste lõputseremoonial neljapäeval, 19. oktoobril.

Eesti võistlejad osalevad ülemaailmsetel kutsemeistrivõistlustel WorldSkills kuuendat korda ning on seni koju toonud kuus kutsemeisterlikkuse medalit (Medallion of Excellence). 

WS17_TeamEstonia_vasakult_A. Kuusklaid_J. Steinfeldt_M. Mänd_E. Rüütel_A. Larina_J. Alekand_E. Tammeleht.jpg

Allikas ja fotod: SA Innove pressiteade. 

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet