Soome lasteteatri etendus "Sünnipäevapidu kummitusele" Tartu Mänguasjamuuseumis


Avaldaja:Madli Leikop18. Oktoober 2017

Märksõnad:

Kategooriad:Kasulik teada

20. ja 21. oktoobril saab Tartu Mänguasjamuuseumi Teatri Kodu laval näha soome lasteteatri Hevosenkenkä lustakat lugu „Sünnipäevapidu kummitusele“.

Vaheajanädalasse mahub veel ka tublisti õpitubasid, kolmepäevane laager ja palju head eesti lasteteatrit. 

Teatri Kodu programmijuhi Annika Haga sõnutsi on väga oluline, et Teatri Kodu mängukava oleks võimalikult mitmekesine ja samas seotud ka mänguasjamuuseumiga. „Teater Hevosenkenkä „Sünnipäevapidu kummitusele“ mängitakse maha küll soome keeles, kuid lustakas tükk on kindlasti jälgitav ka keelt oskamata. Lisaks annab ehk just selle etenduse vaatamine impulsi minna muuseumisse soome mänguasjade näitust uudistama,“ selgitab Haga. 

Laupäevase etenduse järel toimub traditsiooniline pannkoogihommik Teatri Kodu lastestuudios, osaleda saab eelnenud etenduse piletiga. Tartu Mänguasjamuuseumi põhimajas on võimalik näha näitust mänguasjadest, millega Eestis ja Soomes on mängitud viimase saja aasta jooksul. Üritused  toimuvad Eesti-Soome koostööprojekti raames, millega Tartu Mänguasjamuuseum, teater Hevosenkenkä ja mänguasjamuuseum Hevosenkenkä tähistavad Eesti Vabariigi 100. ja Soome Vabariigi 100. sünnipäeva. 

kummitus.jpg

Tartu Mänguasjamuuseum ja Teatri Kodu asuvad Tartu vanalinnas Lutsu tänaval ja on aastaringselt avatud kolmapäevast pühapäevani kella 11-18. Lisainfot leiab aadressilt http://www.mm.ee, pileteid etendustele ja üritustele saab osta veebipoest http://pood.mm.ee.

Allikas ja foto: Tartu Mänguasjamuuseumi pressiteade. 

Haridus- ja Noorteamet