Üle tuhande koolinoore kaasanud oskuste aasta jõudis lõpule


Avaldaja:Madli Leikop13. Detsember 2017

Kolmapäeval, 13. detsembril pani SA Innove väärika punkti oskuste aastale ja kutsus üle kahesaja koolinoore viimasele inspiratsiooniüritusele. Kutseharidust ja elukestvat õpet väärtustav teema-aasta on eri sündmuste ning tuntud kõneisikute esinemiste kaudu pakkunud innustust tuhandele koolinoorele.

„Oskuste aasta kutsuti ellu selleks, et kutseharidus leiaks Eestis laiemat väärtustamist. Paljud noored ei tea, et tänane oskusõpe on spetsialistiharidus, mis avab võimalusi haridusteel edasi liikumiseks. Meie kutsekoolides toimunud inspiratsiooniüritused on andnud noortele võimaluse uurida nii õppimisvõimalusi, moodsaid õpikeskkondi kui ka näha tublisid vilistlasi oma karjäärivalikutest rääkimas,“ sõnas SA Innove hariduse agentuuri juhataja Tanel Oppi.

Tallinna Tööstushariduskeskuses toimunud oskuste aasta viimane inspiratsiooniüritus tõi kokku üle 250 õpilase Harjumaa koolidest. Esinejate seas olid Tallinna Tööstushariduskeskuse vilistlased Maia Vahtramäe ja Lauri Pedaja. 

Aasta jooksul on inspiratsiooniüritused toimunud kümnes kutseõppeasutuses üle Eesti ning osalejate arv küündib kokku üle tuhande. Osalenud koolinoorte tagasiside üritusele ja selle vajalikkusele on kõrge. 

Inspiratsiooniürituse eesmärk on tutvustada noortele kutsehariduse mitmetahulist maailma ja innustada kaaluma edasiõppimisvalikuna erialasid, mis annavad tööturul nõutud praktilised oskused.

Oma karjäärivalikutest ning omandatud oskustest on aasta jooksul kogemusi jaganud nii mitmed ettevõtjad kui ka kutsehariduse taustaga tuntud isikud: Tiina Tauraite, Getter Jaani, Allar Raja, Marko Ala, Kaili Närep, Ivari Padar ja paljud teised andekad inimesed. 

Oskuste aasta egiidi all on toimunud ka kutsehariduse suursündmus Noor Meister, videokonkurss „Mina oskan!“ ning mitmete partnerite korraldatud ettevõtmised.

2017. aasta on kuulutatud oskuste aastaks, et väärtustada kutseoskusi, meisterlikkust ja elukestvat õpet Eesti ühiskonnas. Oskuste aasta on ellu kutsunud Haridus- ja Teadusministeerium, elluviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond ja teema-aastat juhib SA Innove.

Lisainfot oskuste aasta ja toimuvate sündmuste kohta leiab veebilehelt https://oskusteaasta.ee.

Allikas: SA Innove. Foto: Koolielu arhiiv. 

Haridus- ja Noorteamet