Läänemaa Ühisgümnaasiumi hakkab juhtima Ain Iro


Avaldaja:Madli Leikop10. Jaanuar 2018

Läänemaa Ühisgümnaasiumi veebruarist vabanevale direktori ametikohale valis konkursikomisjon viie lõppvooru pääsenud kandidaadi seast Viljandi Gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Ain Iro.

Ain Iro on haridusvaldkonnas tegutsenud 20 aastat, millest suurema osa on töötanud matemaatikaõpetajana Jõhvi, Haapsalu ja Viljandi gümnaasiumides. Ta on olnud ka Haapsalu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja, Jõhvi gümnaasiumi õppealajuhataja ja direktori kohusetäitja.

Ain Iro väärtustab kõrgelt oma praegust tööd Viljandis, sest on sealt saanud hindamatu kogemuse riigigümnaasiumi õpetajana, olles osaline uue õppeasutuse koolikultuuri kujundamises.

Konkursikomisjoni kuulunud Haridus- ja Teadusministeeriumi koolivõrgu osakonna juhataja Raivo Trummali sõnul paistis Ain silma tugevalt õpilaskeskse lähenemisega. „Kõik komisjoni liikmed olid otsuse suhtes üksmeelsed,“ ütles Trummal.

Komisjoni kuulusid lisaks Haridus- ja Teadusministeeriumi esindajatele ka Haapsalu aselinnapea, Läänemaa Ühisgümnaasiumi õpilasesinduse liige ja Võru Gümnaasiumi direktor.

Ain Iro näeb koolielu otsuste tegemisel suurt rolli õpilasesindusel ja peab oluliseks, et õpilased saavad kaasa rääkida nii õpikeskkonna kui ka õppekava teemadel. „Õpetada tuleb nii, et õpitakse ning õpetaja peab leidma selleks sobiva viisi, varieerides erinevaid meetodeid ja vahendeid. Tahan anda kõik endast oleneva, et õpilaste soov õppida säiliks kogu kooliaja jooksul. Selleks, et õpetaja märkaks igaühe arengut, peab ta hästi tundma ka õpilase lähtepositsiooni,“ ütles Ain Iro.

Ain Iro asub tööle kuu jooksul. Praegune direktor Leidi Schmidt, kes on juhtinud Läänemaa Ühisgümnaasiumi selle asutamisest alates, läheb pensionile 1. veebruaril.

Allikas: HTMi pressiteade. 

Haridus- ja Noorteamet