Algasid Delta ettevõtlusmaja rentnike otsingud


Avaldaja:Madli Leikop29. Jaanuar 2018

Tartu Ülikool asus otsima võimalikke rentnikke 2020. aasta alguses avatavasse Delta ettevõtlusmajja.

3500 ruutmeetri suuruse rendipinnaga hoonesse on oodatud asutused, mis teevad ülikooliga tihedat koostööd nii teaduse, ettevõtluse kui ka õppetöö alal.

2020. aasta alguseks valmib Tartu kesklinnas Emajõe kaldal paiknev Tartu Ülikooli Delta keskus, mis koosneb õppe- ja teadushoonest ning ettevõtlusmajast ning mille eesmärk on saada Eesti üheks aktiivsemaks innovatsiooni lipulaevaks.

Delta keskus 2.jpg

Õppe- ja teadushoone koondab endasse ülikooli infotehnoloogia, arvutiteaduse, arvutitehnika ja robootika, matemaatika ja statistika ning majandusteaduse ja ärinduse alase õppe- ja teadustöö.

Ettevõtlusmaja on viiekorruseline ärihoone, mille eesmärgiks on tuua õppe- ja teadustööga haakuv teaduspõhine ettevõtlus ülikoolile võimalikult lähedale. Ülikool ootab Delta ettevõtlusmaja rentnikelt koostööd näiteks tudengite kursuse- ja diplomitööde, praktikakohtade ja töölesiirdumise, täienduskoolituste ning teadus- ja arendustöö osas.

Ettevõtlusmaja rentnikena näeb ülikool teadusmahukaid tooteid ja teenuseid arendavaid ettevõtteid, mille profiil ja koostöösoovid on laialdaselt seotud õppe- ja teadushoone asukate võimalustega. Rendihind kujuneb Tartu kesklinna kvaliteetse kontoripinna keskmise rendihinna alusel.

Tartu Ülikooli arendusprorektori Erik Puura sõnul avab teadlaste, õppejõudude, üliõpilaste ja ettevõtjate tegutsemine üksteise läheduses väga erinevaid koostöövõimalusi. Lisaks paikneb Delta vahetus läheduses ülikooli spordihoone, mille peatselt valmivas juurdeehituses saab korraldada 2000-3000 osalejaga konverentse ja üritusi.

„Just sellised arendused on targa Tartu tee tulevikku ning usun, et plaanitu ei jää kindlasti kohe viimaseks uusarenduseks, mis võimaldab turgutada nii teadus- ja õppetööd kui majanduse arengut," sõnas Puura.

Ülikool eelistab Delta keskuse rentnikena ettevõtteid, kellel on tegelik laialdane koostöö ülikooliga, arvestades TÜ mitmekesist kompetentsi IT, matemaatika ja majanduse alal. Selleks, et keskuses tegutsevate asutuste valik oleks võimalikult tasakaalustatud, on rentnikeks oodatud eri suuruse, vanuse ja arengusuundadega ettevõtted.

Allikas: TÜ pressiteade. Fotol on Delta keskuse 3D vaated Narva maanteelt, autor Arhitektuuribüroo Arhitekt11 OÜ.

Haridus- ja Noorteamet