Täna tähistatakse Eestis lõimitud aine- ja keeleõppe päeva


Avaldaja:Madli Leikop04. Aprill 2018

4. aprillil tähistatakse lõimitud aine- ja keeleõppe päeva temaatilise konverentsiga „Õppija areng – pädevuste kujunemine lõimitud aine- ja keeleõppes. Mida? Kuidas?“. Sihtasutus Innove korraldatava konverentsi ettekanded ja töötoad avavad LAK-õppe tähenduse õppija arengu toetamisel.

Innove õppekava ja metoodika agentuuri juhataja Natalja Mjalitsina sõnul on konverents aprilli kui lõimitud keele- ja aineõppe kuu tähtsündmus: “Juba üheksandat aastat pöörame aprillis suurt tähelepanu lõimitud aine- ja keeleõppele. Ka rahvusvaheline praktika näitab, et  keele ja aineõppe oskuslik ühendamine on üks tõhusamaid keele omandamise viise. Seetõttu kutsume koole ja õpetajaid  seda meetodit senisest enam kasutusele võtma. Hea meel on, et aasta-aastalt lisandub juurde teemast huvitatud koole ja lasteaedu ning ka tänavu toimub aprillis üle Eesti paljudes haridusasutustes erinevaid LAK-õppe sündmusi. Seda aastat iseloomustab ka hoogsalt käima läinud keeledušš kolmes Tallinna koolis - Tallinna Pelgulinna Gümnaasiumis, Ühisgümnaasiumis ja Vanalinna Hariduskolleegiumis,“ rõõmustab Mjalitsina.

Tänasel konverentsil saab ülevaate nii üldpädevuste kujunemisest kui ka teises keeles õppimise ja õpetamise kogemustest üldhariduskoolides ja kutseõppeasutustes.

Üritus toimub Tallinnas hotellis Euroopa  ja on suunatud haridusasutuste juhtidele, haridusametnikele, õpetajatele, õppejõududele, üliõpilastele, keelekümblusprogrammi partneritele ning teistele LAK-õppe huvilistele. 

Allikas: SA Innove pressiteade. Foto: Jessica Ruscello, Unsplash.

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet