Tallinna Tehnikaülikool avab juubelipidustused suure linnakupeoga


Avaldaja:Eva Toome14. September 2018

Kategooriad:Kõrgharidus

Tehnikaülikool tähistab oma ümmargust aastapäeva suure peoga ülikoolilinnakus, kuhu on oodatud kõik.

Täna, 14. septembril saavad suure linnakupeoga alguse Tallinna Tehnikaülikooli 100. juubeli pidustused. Linnakupeol on vilistlaste kokkutulekud, mõõtu võetakse viievõistlusel, külastada saab erinevaid teaduslaboreid ja palju muud. Päeva tippsündmuseks on juubeli auks valminud amfiteatri avamine, kus esietendub suurejooneline rock-ooper.

Tehnikaülikooli vilistlastele, tudengitele, töötajatele, koostööpartneritele ja sõpradele mõeldud linnakupidu algab kell 12.50 ülikooli ajaloost rääkiva teledokumentaali „Mõistuse ja käega: 100 aastat innovatsiooni“ esilinastusega. Ekraanile manatakse põnevamaid ja olulisi sündmusi ülikooli ajaloost, inimesi ning vaimsust, loomulikult saab heita pilgu õppeasutuse innovaatilisse tulevikku. Filmi saab vaadata igal täistunnil algaval seansil.

Kell 14–18 saavad huvilised külastada ülikooli erinevaid laboreid ning tutvuda sealsete leiutiste ja tegevustega. Sobiva labori saab enne välja valida tehnikaülikooli kodulehelt.

Viievõistlusel võtavad mõõtu nii tudengite, vilistlaste kui töötajate meeskonnad ja proovile tuleb panna nii mõistus kui ka käed.

Kell 18.40 avatakse ametlikult Tallinna Tehnikaülikooli linnakusse ülikooli juubeliks ehitatud amfiteater, kus esimest korda tuleb esitlusele tehnikaülikooli juubeliks loodud rock-ooper „Neli tilka digitaali“. 

Rock-ooper „Neli tilka digitaali“ toob lavale ainult tipikad – kitarristide orkestri, tipikate bändi, Rasmus Rändvee, Artjom Savitski, Anette Maria Renniti, Paul Taklaja, Kristjan Karma ja ülikooli rektoraadi liikmed. Rock-ooperi muusika kirjutas Siim Aimla, sõnad Jüri Kriisemann, lavastas Siim Tõniste.

Vaata ka linnakupeo kava

Allikas: TTÜ pressiteade

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet