Ametikooli tuleb kolme kooli innovatsioonilabor


Avaldaja:Madli Leikop19. September 2018

Kuressaare Ametikool sai projektirahastuse innovatsioonilabori rajamiseks, uut õppekeskkonda hakkavad kasutama ka Saaremaa Ühisgümnaasium ja Kuressaare Vanalinna Kool.

„Innovatsioonilabor annab meile kaasaegse õppekeskkonna, kus tänapäevaselt õpetada tehnoloogiaid, matemaatikat ja füüsikat ning neid praktiliste tegevustega sidudes, viia läbi projektõpet ning anda õppijatele kogemus innovatsioonist, tootedisainist ja prototüüpimisest,“ rääkis ametikooli IT ja ettevõtluse juhtõpetaja Jane Mägi. „Näen ka mitmeid võimalusi lõimida siia lisaks meie õpilasfirmade programm ja ettevõtlusõpe.“

Kolme aasta pikkuse projektiga rajatav innovatsioonilabor hakkab koosnema kolmest osast: 3D-printeri ja 3D skänneriga varustatud tootelabor, 360-kraadi kaamera ja arvutitega liitreaalsuse labor ning muusika- ja heliseadmetega helilabor. Labor mahutab korraga 24 õppijat. Kavas on ka põhikooli- ja ametikooli õpilaste ühiste häkatonide ja innovatsioonivõistluste korraldamine.

Projektitoetus on 159 000 eurot ja see sisaldab seadmete ning tehnika kõrval ka koolitusprogrammi projektis osalevate koolide õpetajatele. Lisaks töötatakse välja e-kursused tootedisaini, muusikatehnoloogia, 3D-graafika ja videotöötluse õppimiseks.

Innovatsioonilabor rajatakse ametikooli peahoonesse auditooriumi K-3 asemele. Projekti toetati Euroopa Sotsiaalfondi kaasaegse ja uuendusliku õppevara ühiskasutuskorralduse toetamine  taotlusvoorust.

Allikas: Kuressaare Ametikooli pressiteade. 

Haridus- ja Noorteamet