TalTech paneb üheks päevaks Soomes püsti pop-up-ülikooli


Avaldaja:Madli Leikop23. November 2018

TalTech paneb 27. novembril üheks päevaks Soome Aalto ülikooli püsti oma pop-up-esinduse, kus on kohal Eesti tudengivormel ning TalTechi Iseauto.

Lisaks peavad TalTechi teadlased kaks avalikku loengut küberkaitsest ja targast linnast.

Samuti tutvustatakse TalTechi ja selle maailmatasemel tegevusvaldkondi ja saavutusi, räägitakse Eestist ning luuakse veelgi paremaid suhteid oma Soome kolleegidega. 

„Aalto ülikool on TalTechile väga oluline partner, kellega on koostööd tehtud juba pikalt ning kes on nii teaduse, õppetöö kui turunduse valdkonnas meile väga heaks eeskujuks. Pop-up-ülikooli Aaltosse viimine on taolise rahvusvahelise koostöö suurepärane näide,“ rääkis TalTechi turundus- ja kommunikatsioonijuht Anne Muldme ning selgitas, et tehnikaülikooli 100. juubeliaastal soovib ülikool tähtsündmust jagada ka oma sõpradega teistest linnadest ja riikidest. „Eesmärk on ka Eesti riigi tutvustamine maailmale – Aaltos on ligi 2000 välistudengit, kellest nii mõnigi võiks meie kohalolekust saada inspiratsiooni Eestiga tutvumiseks ja miks mitte tulevikus koostöö tegemiseks,“ lisas ta.

Pop-up-ülikooli raames tutvustatakse TalTechi põnevamaid ja suurimaid saavutusi: lisaks Iseautole ja tudengivormelile ka nano-satelliiti, liginullenergia maja, robotkilpkonna ja Eesti esimest 5G võrku. 

 

Avalikud loengud keskenduvad küberkaitse ja targa linna teemadele. Esimest loengut teemal „Cyber hygiene - How to survive and be safe in the cyberspace? Best practices from cybersecurity students“ viivad läbi TalTechi küberkaitse õppekava tudengid Kristiina Konno (Eesti) ja Andrew Roberts (Austraalia). Teine pühendub targale linnale – teadur Ralf-Martin Soe keskendub enda loengus „Smart City: How to connect cities digitally? The case of Finland and Estonia” Helsingi ja Tallinna näitel mobiilsetele linnadevahelisele koostöövõimalustele. 

TalTechi pop-up-ülikooli messiala on avatud Aalto ülikoolis, Dipoli hoones teisipäeval, 27. novembril kell 10-17. Loengud toimuvad Lumituuli auditooriumis. TalTechi pop-up-ülikooli ja Eesti tippteadusega Aaltos on lisaks tudengitele ja õppejõududele tutvuma oodatud ka kohalikud ettevõtjad, ametnikud ja kõik huvilised. 

Allikas: TalTechi pressiteade

Haridus- ja Noorteamet