Tartu Ülikool ootab huvilisi lahtiste uste päevale ja interaktiivsele konverentsile


Avaldaja:Madli Leikop25. Veebruar 2019

Sel kolmapäeval, 27. veebruaril toimub Tartu Ülikooli lahtiste uste päev ja ülikoolilinnakuga oodatakse tutvuma üle 2000 külalise. Eelmiste aastatega võrreldes on päevakavas tehtud ka uuendusi – näiteks toimub interaktiivne konverents ja ühisminemine läbi kesklinna.

Päeva avab ülikooli peahoones rektor Toomas Asser, sõna võtavad esmakursuslased ja seejärel esineb Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengiansambel. Esmakordselt toimub üliõpilaste juhatusel ühisminemine peahoone sammaste eest raamatukogusse. „Selle käigus läbitakse üliõpilaselus tähtsaid paiku, saadakse aimu, mis tunne on osaleda menukatel tudengipäevadel, ja kohtutakse tudengiorganisatsioonide liikmetega,“ ütles Tartu Ülikooli turunduse peaspetsialist Monika Õun.

Äsja renoveeritud raamatukogu teise korruse vallutab õppekavade infomess. Kogenud asjatundjad annavad nõu sisseastumise ja karjääri teemal ning koos tudengiorganisatsioonide esindajatega otsitakse vastust küsimusele „Kuidas olla rohkem kui lihtsalt üliõpilane?“.

Ülikooli raamatukogus toimub ka põnev interaktiivne konverents, kus publik saab kõnelejatele mobiilirakenduse vahendusel küsimusi esitada. Konverents on üles ehitatud nii, et see oleks võimalikult kasulik just gümnasistidele, ja seetõttu on ka selle juhiks gümnaasiumiõpilane. „Sel suvel ülikooli pürgija jaoks on see konverents eriti inspireeriv,“ arvas Õun.

Konverentsi esimeses osas keskendutakse sisseastumisele. Vastuvõtutalituse juhataja räägib kõigest, mis sellega seotud, ja vastab kuulajate küsimustele. Teises osas astuvad üles kaks esmakursuslast – ülikooli videoblogijad –, kes räägivad enda sisseastumisest ja esimesest semestrist Tartu Ülikooli üliõpilasena. Konverentsi viimases osas võtavad lava üle vilistlased, kes räägivad eriala valimisest, kõrghariduse praktilisest väljundist ning ülikooli rollist oma elus ja karjääris.

2019. aastal saab rahvusülikool 100-aastaseks ja sellest ajendatuna toimub lahtiste uste päeval ülikooli eri hoonetes üle saja põneva töötoa. Peale selle on võimalus osaleda päris loengutes ja praktikumides, näha laboreid ning kohtuda õppejõudude ja üliõpilastega.

Alates samast päevast, 27. veebruarist saavad huvilised internetis lahendada ka akadeemilise testi täispikka, kolmetunnist prooviversiooni. Lahtiste uste päeval toimub akadeemilise testi infotund ja väiksema valiku ülesannetega saab kätt proovida kohapeal. „Päris test, mis annab võimaluse kindlustada endale koht ülikoolis juba kevadel, toimub 23. märtsil. Sellele saab registreeruda alates 1. märtsist kuni 12. märtsini,“ lisas Õun.

Huvilistel on võimalus käia ekskursioonil ühiselamutes Narva mnt 25 ja Narva mnt 89. Jagatakse näpunäiteid, kuidas täita ühiselamutaotlus selliselt, et saada kõige meelepärasem elukoht, ning näidatakse olulisi ühisruume ja mõnda üliõpilastuba. Saab tutvuda ka Tartu Ülikooli spordiklubiga, kus treenivad paljud Eesti tippkergejõustiklased ja korvpallimeeskond, ning Tartu Ülikooli muuseumidesse pääseb õpilaspileti ettenäitamisel sel päeval tasuta.

Tartu Ülikooli ja Swedbanki koostöös on tellitud tasuta eribussid, et Tartusse jõuaksid ka kaugemalt tulijad. Bussidele ja töötubadesse registreerimine on avatud Tartu Ülikooli kodulehel ja töötubades osalejaid on kirjas juba üle 1300. Seega tasub registreerimisega kiirustada. Kasulikku teavet on ka ürituse lehel Facebookis.

uksed19_pealehele_1240x698_v3.jpg

Samal päeval toimuvad ingliskeelsed bakalaureuseõppekavade infotunnid, mille kohta leiab samuti rohkem teavet Tartu Ülikooli kodulehelt.

Allikas: TÜ pressiteade

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet