Sihtasutus Archimedes tutvustab USAs õppimisvõimalusi Eesti ülikoolides


Avaldaja:Madli Leikop29. Mai 2019

Sellel nädalal tutvustab Sihtasutus Archimedes koos Eesti ülikoolidega Põhja-Ameerika suurimal kõrghariduse aastafoorumil NAFSA ingliskeelseid õppekavasid, taotlustingimusi ja stipendiume.

„Ameerika Ühendriigid on üks meie kasvavatest turgudest. Eelmisel aastal õppis Eestis 92 USA kraadiõppe tudengit, sellel aastal aga on arv kasvanud enam kui veerandi võrra. Põhja-Ameerika suurimal võrgustikkohtumisel NAFSA osaleme igal aastal ning tutvustame Eesti ülikoole leidmaks koostööpartnereid üle maailma,” kommenteeris välisturunduse agentuuri juhataja Eero Loonurm. 

Ta märkis, et Eestis õpib selle õppeaasta seisuga bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppes kokku 117 Ameerika tudengit. Ameeriklaste seas on kõige populaarsemad poliitikateaduste, ärinduse ja halduse ning juhtimisvaldkonna õppekavad. 

"Lisaks on igal aastal kümneid ameeriklasi, kes tulevad õppima vahetustudengina või ka Eesti ülikoolide poolt korraldatavasse suveülikoolidesse," lisas Loonurm.

Selle aasta NAFSA foorum toimub USA pealinnas Washingtonis ning Eesti ülikoolidest lähevad koostööpartneritega kohtuma Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Tallinna Ülikooli, Eesti Maaülikooli ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia esindajad. 

NAFSA toimub 29. maist kuni 31. maini ning sündmusest võtab osa rohkem kui 10 000 hariduseksperti, õppejõdu ning spetsialisti.

 Ameerika tudengeid on kõigis seitsmes Eesti ülikoolis ja ühes kõrgkoolis – neid võõrustavad Tallinna Ülikool, Tartu Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Estonian Business School, Eesti Maaülikool ja Eesti Kunstiakadeemia ning lisaks ka Eesti Metodisti Kiriku Teoloogiline Seminar.

Study in Estonia on Eestit kui kvaliteetset kõrgharidusvõimalusi pakkuvat maad tutvustav koostööalgatus. Tegevustes osalevad kõik Eesti kõrgkoolid, kus võimalik õppida vähemalt ühel täies mahus inglise keeles õpetataval ja rahvusvaheliselt tunnustatud tasemeõppe kaval. Study in Estonia tegevusi koordineerib Sihtasutus Archimedes programmi Dora Pluss raames, mida viiakse ellu Euroopa Regionaalarengu fondi kaudu ning Euroopa Liidu struktuuritoetuste abil.

Allikas: SA Archimedese pressiteade

Haridus- ja Noorteamet