Teet Margna ja Kristjan Jõekalda lähevad tagasi koolipinki


Avaldaja:Madli Leikop20. September 2019

Eesti hinnatud telestaarid Teet Margna ja Kristjan Jõekalda on võtnud vastu väljakutse panna end proovile erinevates ametites, kaks kanget lähevad tagasi koolipinki uusi oskusi omandama.

Nende seiklustest valmib veebiseriaal, mis annab häid ideid, kuhu ja mida võiks õppima minna, et elus paremini toime tulla.

“Otsustasime projektis osaleda, sest uute ametite proovimine ning kasulike teadmiste omandamine on meile olnud alati südamelähedane. Kunagi ei tea, millal teletöö otsa saab. Uuesti õppima minnes anname oma panuse Eesti ühiskonna tugevdamisse ning samas saame ise uusi ameteid proovida,” kommenteeris ettevõtmises kaasalöömist Teet Margna.“ Kiiresti muutuvas maailmas on oluline ennast pidevalt täiendada. Meil kõigil on kohustused, kuid teadupärast kes teeb, see jõuab. Kui otsus on tehtud, läheb edasi juba libedamalt,” lisas Margna.

“On vaja motivatsiooni ja toetust nii perekonnalt, sõpradelt, tööandjalt kui ka riigilt,“ ütles Haridus- ja Teadusministeeriumi täiskasvanuhariduse osakonna juhataja Terje Haidak ja lisas, et nii riigi kui inimeste endi huvides on see, et pooleli jäänud haridustee saaks lõpetatud. “Selle aasta teises kvartalis tõusis elukestvas õppes osalemise protsent rekordilise tulemuseni 21,7. Samas on Eestis endiselt üsna suur eri- ja kutsealase hariduseta täiskasvanute osakaal, ligikaudu 27 protsenti ehk 193 tuhat inimest. Samuti on palju neid inimesi, kellel tööalased oskused vajavad kaasajastamist.”

“Õpi midagi uut koos teiste täiskasvanutega” on üle-eestiline täiskasvanuharidust populariseeriv ja õppimisvõimalusi tutvustav ettevõtmine, mille fookuses on uute oskuste omandamine ja enesetäiendamine olenemata vanusest. Veebiseriaali saab vaadata lehel www.jällekooli.ee, kus on ka ülevaade erinevatest õppimisvõimalustest.

Teavitustegevust juhib ETKA Andras koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga. Projekti elluviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Allikas: HTMi pressiteade

Haridus- ja Noorteamet