SA Archimedes läheb ülikoolidega Kasahstani Eesti õppimisvõimalusi tutvustama


Avaldaja:Madli Leikop07. Oktoober 2019

Sihtasutus Archimedes tutvustab “Study in Estonia” egiidi all koos nelja Eesti ülikooliga Kasahstanis ingliskeelseid õppekavasid, taotlustingimusi ja Erasmus+ koostöövõimalusi.

Seitsme päeva jooksul osalevad Eesti ülikoolid Kasahstani riikliku programmi Bolashak haridusmessidel Nur-Sultanis, Almatõs ja Šõmkendis. Eelmise õppeaasta seisuga õppis viie Eesti kõrgkooli bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppes kokku 30 Kasahstani tudengit. Kõige populaarsemad on magistriõppekavad riigiteaduste ja rahvusvaheliste suhete valdkonnas ning kõige enam õpib kasahhe Tartu Ülikoolis.

Kasahstanis tutvustavad oma õppekavasid Tallinna Ülikool, Tartu Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool ja Eesti Maaülikool. 5.-12. oktoobril toimuvatel haridusmessidel võtab osa 199 eksponenti enam kui 30 riigist. Kokku oodatakse kõigi linnade peale haridusmessidele üle 10 000 külastaja.

“Alanud õppeaasta statistika ei ole veel ametlikult käes, kuid prognoosime võrreldes eelmise õppeaastaga suuremat kasvu,” kommenteeris Archimedese välisturunduse juht Eero Loonurm. “Esialgsed mitteametlikud numbrid näitavad, et sisseastunute arvu kasv võib võrreldes eelmise aastaga olla kahekordne.”

"Study in Estonia" on Eestit kui kvaliteetset kõrgharidusvõimalusi pakkuvat maad tutvustav koostööalgatus. Tegevustes osalevad kõik Eesti kõrgkoolid, kus võimalik õppida vähemalt ühel täies mahus inglise keeles õpetataval ja rahvusvaheliselt tunnustatud tasemeõppe kaval. "Study in Estonia" tegevusi koordineerib Sihtasutus Archimedes programmi Dora Pluss raames, mida viiakse ellu Euroopa regionaalarengu fondi kaudu ning Euroopa Liidu struktuuritoetuste abil.

Allikas: SA Archimedese info

Haridus- ja Noorteamet