Kohtumissari „Elu(s) eeskuju“ - Mario Kadastik


Avaldaja:Maarja Pildre19. November 2019

Kolmapäeval, 27. novembril kell 11.00 kohtub Paepealse raamatukogus (P. Pinna 8) noortega Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi vanemteadur ja Eesti Noorte Teaduse Akadeemia president Mario Kadastik.

Mario Kadastik on pärit maakoolist, kus tundis, et see jääb talle väheseks, misjärel kolis ta Tallinnasse. Aktiivsus ja sihikindlus on viinud selleni, et nüüd on ta teadlane, professor ning ettevõtja, kes paljudes valdkondades tegelenud ja tegeleb siiani. Mario on ka suur raamatuhuviline lugedes aastas 50–100 raamatut.

Elu(s) eeskuju“ on 7.–12. klassi õpilastele suunatud projekt, kus tuntud tegijad tutvustavad noortele oma ametit ja olulisi raamatuid nende elus.

Kohtumissarjaga soovib raamatukogu oma valdkonna asjatundjate kaasamisel pakkuda noortele positiivseid eeskujusid. Kohtumistel on noortel võimalus kaasa rääkida ja arutleda teemadel, mis puudutavad edasiõppimist ja karjäärivalikuid. Vahetus suhtluses oma ala asjatundjatega saavad noored neilt informatsiooni õppimisvõimaluste, erialade, elukutsete ja töökohtade kohta. Samuti saavad nad aimu, millised raskused võivad valikuid langetades ette tulla või milliseid kriteeriume tuleb teatud erialadele tööle/õppima asudes täita.

Sarja läbiviimist toetab Hasartmängumaksu Nõukogu.

Osavõtt on tasuta.

Registreerimine: paepealse@tln.lib.ee ja 632 7463.

Haridus- ja Noorteamet