Koolitööna valminud lauamängu „Võidujooks viirusega“ tuludest toetatakse Kingitud Elu


Avaldaja:Madli Leikop07. Mai 2020

Järveküla kooli õpilase Johannes Pallo ja Regio kaardimeistrite koostööna valmis äsja uus lauamäng „Võidujooks viirusega“, mille tuludest toetatakse Vähiravifondi Kingitud Elu.

Mängu mõtles Järveküla kooli 5.c klassi õpilane Johannes välja tänavu aprillis tehnoloogiaõpetuse e-õppetööna. „Tehnoloogiaõpetuse õpetaja andis meile koroonakriisi ajal koduse konstrueerimisülesande: tee ise lauamäng. Mõtle mängule taustalugu, tee mänguvälja kujundus, meisterda nupud ja täring, pane kirja reeglid,“ räägib Johannes. Kuna Johannesele meeldib väga kaarte joonistada, siis oli selge, et mängulaud peab olema maakaart. „Telekast tuli Hercule Poirot’ „Mõrv Idaekspressis“. Siis mõtlesin, et teeks mängu „Reis Idaekspressis“, ja sealt tuli juba väga kiiresti järgmine mõte: reisida ei saa! Meil on ju koroonaviirus! Võiks teha mängu, mis oleks reis ümber maailma viiruse ajal.“

Regio kaardimeistritele meeldis Johannese idee, nad tegid sellele kiirelt maailma kaardiga mänguvälja ning saatsid mängu trükki. Selleks, et mäng ruttu huvilisteni jõuaks, otsustati teha mäng võimalikult lihtne, et seda oleks võimalik praegusel pakiautomaatide ummistumiste ajajärgul ka lihtsalt maksikirjaga saata. Mänguõnn otsustab, kas viirused vallutavad maailma või suudavad inimesed nad enne peatada. 

Johannes_perega_uut_mängu_mängimas.jpg

Johannes perega uut lauamängu mängimas

Koroonaviiruse eriolukord pani meie maailma mõneks ajaks pausile. Kahjuks ei ole koroonaviirus aga ainus haigus, mis inimesi kimbutab. Veelgi enam, need teised haigused ei läinud koroonapausile. Seepärast tahetakse selle mänguga aidata vähihaigeid nende võitluses haigusega. „Mängu ostuga toetad Vähiravifondi Kingitud Elu, mille sissetulekud on kriisi tõttu 30% vähenenud. Kingime üheskoos kõigile Eesti vähihaigetele võimaluse elada,“ ütleb Regio kaardimeistrite juhataja Leida Lepik.

Lauamängu saab tellida Kingitud Elu, Regio ja Apollo veebipoodidest.

Allikas ja foto: Regio pressiteade

Haridus- ja Noorteamet