11. väikeste kodu-uurijate konkurss kutsub osalema


Avaldaja:Madli Leikop05. November 2020

2020/2021. õppeaastal on üleriigilise väikeste kodu-uurijate uurimistööde võistluse teema „Meie pere vanad asjad". Eesti Lugemisühing ja SA Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseum kutsuvad kõiki 3. - 6. klasside õpilasi uurima enda või sugulaste kodudes leiduvaid põnevaid vanu esemeid.

Kirjutada võib näiteks vaaremale kuulunud ehetest või vana-vanaisa ehitatud mööblist, vanaema leeriskäimise kleidist või isa esimesest mängukarust. 

Huvitav, millal on üks asi vana? Kas siis, kui seda pole aasta otsa selga pandud või kui see on 100 aastat laka peal oma õiget aega oodanud? Küll oleks põnev teada saada, kui vanad kirjeldatud esemed on, kelle poolt valmistatud ja kuidas nad praeguse omaniku kätte jõudsid. Vanade asjade fotod või joonistused muudavad võistlustöö eriti huvitavaks.

Võistluse korraldajad ootavad 3.-6. klasside õpilaste käsitsi kirjutatud individuaalseid või kollektiivseid uurimistöid 15. märtsiks 2021 Järvamaa Muuseumi aadressil Lembitu 5 Paide 72702. Võistlustööle palume lisada juhendaja telefoninumber ja meiliaadress.

Kodu-uurimistöö koostamise juhendi leiavad huvilised  Järvamaa Muuseumi ja Eesti Lugemisühingu kodulehelt.

Küsimustega võib julgesti pöörduda aadressil tiinakivimae@gmail.com.

untitled.jpg

Allikas ja foto: korraldajate info

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet