eKool tähistas 10. sünnipäeva


Avaldaja:Merje Pors14. Detsember 2012

Kategooriad:Hariduselu

eKool tähistas eile oma peamiste koostööpartnerite ringis Eestis kõige laialdasemalt kasutatava õppeinfokeskkonna 10. aastapäeva.

2002. aastal Vaata Maailma Sihtasutuse toel viie kooliga alustatud pilootprojektist on tänaseks saanud elementaarne osa 422 Eesti kooli argipäevast, märgib eKool oma pressiteates.

"Meile oli tähtpäeval parim tagasiside, et oleme haridusmaastikul heas mõttes pidevalt torkinud ja ergutanud koole uuendusi sisse viima,” ütles sündmusel eKooli tegevjuht Sander Kasak. Tema hinnangul on eKool kahtlemata hariduse edendamisele palju kaasa aidanud, kuid teha on veel palju ja ees ootab mitmeid väljakutseid: “Töötame selle nimel, et keskkonna kasutamine oleks mugav ja lihtne võimalikult paljudel seadmetel, sealhulgas ka tahvelarvutitel ja nutitelefonidel. Koostöös kohalike omavalitsustega soovime lihtsustada koolide aruandlusprotsesse. Kaugemas tulevikus on kavas sisse viia videoloengute ja eTundide vahendamine.”

Järgmisel aastal tutvustab eKool teiste uuenduste seas sms-iga õpilase puudumistest teavitamist ning eKooli mobiilirakendust.  

eKooliga on liitunud 85% Eesti üldharidus- ja kutsekoolidest. 2005. aastast tänaseni arendab ja haldab keskkonda Koolitööde AS.

ekool.jpg

Meenutus eilselt eKooli sünnipäevatähistamiselt. Esiplaanil Sander Kasak. Pildistas André Altjõe.

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet