Kuressaare kokavõistlusel osalevad ka Läti ja Soome õpilased


Avaldaja:Madli Leikop16. Märts 2016

17.-18. märtsil korraldatakse Kuressaare Ametikoolis rahvusvahelised kokavõistlused "Kokakunst Kuressaares 2016", kus Eesti parimatele kokaõpilastele pakuvad konkurentsi külalised Soomest ja Lätist.

„Võistlus on tänavu üllatavalt populaarne, olin sunnitud mõnedele registreerimisega hilisemaks jäänud koolidele eitavalt vastama,“ rääkis ametikooli toitlustuse juhtõpetaja Ülle Tamsalu. „Varasematel aastatel on mõlemas kategoorias saanud võistelda mitu oma kooli õppijat, tänavu mahub vaid üks.“

Soome võistlejad on Vantaas asuvast Varia ametikoolist, Läti võistlejad Riia turismi- ja tehnikakoolist. Lisaks neile võistlevad kokaõpilased üheksast Eesti ametikoolist.

Kokavõistlusel võistlevad eraldi arvestuses teise ja kolmanda kursuse kokaõpilased, kes enne võistlust loositakse kaheliikmelistesse võistkondadesse. Võistlusel hinnatakse toitude välimust ja maitset, hügieeninõuete täitmist, töövõtteid, tooraine kasutamise ökonoomsust ja võistkonnasisest koostööd.

Kokaõpilased peavad võistlusel valmistama nelja tunni jooksul pearoa, magustoidu ning peakohtuniku nimetatud üllatustoidu. Enne võistlust on võistlejatele teada antud pea- ja magusroa kohustuslikud komponendid. Kolmanda kursuse puhul on nendeks tänavu maheveise sisefilee ja keel ning panna cotta. Teisel kursuse õppijad saavad vahetult enne võistlust teada, kas kohustuslikuks põhiroaks on räimepihv, hakkbiifsteek või praetud maks. Magustoiduks tuleb valmistada kas kohupiima purukook, maasika bavaroise või odrajahuvaht.

Võistluse kohtunikeks on peakokad mandrilt ja Saaremaalt.

Võistlustulemused selguvad reedel 18. märtsil  kell 14.30 algaval lõputseremoonial.

Kuressaare Ametikool korraldab iga-aastast teise ja kolmanda kursuse õpilaste kutsevõistlust "Kokakunst Kuressaares" alates 2010. aastast.

Allikas: Kuressaare Ametikooli pressiteade.

Samal teemal:

 

 

Haridus- ja Noorteamet