Parimad noored raamatupidajad astuvad taas võistlustulle


Avaldaja:Madli Leikop13. Aprill 2016

Kategooriad:Konkursid, Kutseharidus
Ained:

Neljapäeval, 14. aprillil toimub Sihtasutuses Innove raamatupidajate kutsemeistrivõistlus, kus üksteisega võtavad mõõtu 18 majandusarvestuse, väikeettevõtluse ja ärikorralduse eriala õppurit üheksast kutseõppeasutusest üle Eesti.

„Kutsemeistrivõistlused raamatupidamises toetavad majandusarvestuse sisu ja korralduse kvaliteedi tugevdamist ning õppurite võimekuse suurendamist. Noortele kujunevatele spetsialistidele on see huvitav väljakutse ja väärtuslik kogemus enda eriala spetsiifika tundmaõppimisel,“ ütles võistlusjuhendi koostaja, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor Juta Tikk.

Võistlus on individuaalne ja koosneb kahest osast. Esmalt tuleb võistlejatel vastata 60 valikvastustega teoreetilisele küsimusele ning seejärel täita kompleksülesanne, kus palutakse võistlejail esitada põhimõttelised lahenduskäigud majandustehingute päevaraamatusse ning andmete pearaamatu T-kontodele kandmiseks. Lisaks kompleksülesandele tuleb võistlejatel lahendada veel finants- ja juhtimisarvestuse lühiülesanded. 

„Raamatupidajate kutsevõistlus toimub tänavu juba seitsmendat korda. Võistlustulemused on aidanud nii Innovel kui ka meie koostööpartneritel saada ülevaadet, milline on eriala parimate õppurite tase ning millised teemad või oskused vajaksid õppetöö korraldamisel rohkem tähelepanu,“ kommenteeris võistlusi SA Innove hariduse agentuuri juht Tanel Oppi.

Tänavusel võistlusel võtavad mõõtu kokku 18 kutseõppurit Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist, Haapsalu Kutsehariduskeskusest, Tallinna Majanduskoolist, Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist, Pärnu Saksa Tehnoloogiakoolist, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskusest, Narva Kutseõppekeskusest, Tartu Kutsehariduskeskusest ja Pärnumaa Kutsehariduskeskusest.

Parima raamatupidaja väljaselgitamine algab 14. aprillil kl 10.30 SA Innove seminariruumis Hiiumaa. Noorte raamatupidajate mõõduvõtt kestab kokku kolm astronoomilist tundi ning võistlustulemuste väljaselgitamine ja parimate autasustamine toimub kl 16.30.

Kõik huvilised on oodatud võistlejatele kaasa elama!

Raamatupidaja kutsemeistrivõistluse ülesande ja ajakavaga saab tutvuda SA Innove kodulehel: http://www.innove.ee/et/kutseharidus/kutsemeistrivoistlused/kalender/2016/raamatupidaja-2016.

Kõikide kutsemeistrivõistluste kulgu ja galeriisid näeb http://kutseharidus.ee facebooki fännilehel: https://www.facebook.com/kutseharidus.ee.

Raamatupidajate kutsevõistluse eesmärk on suurendada eriala populaarsust, ühtlustada kutseõppe taset haridusasutustes, vahetada kogemusi ning innustada õppureid ja koole saavutama paremaid õpitulemusi.

Raamatupidajate kutsemeistrivõistlust korraldab SA Innove koostöös Eesti Raamatupidajate Koguga. Võistluste läbiviimist toetavad Euroopa Sotsiaalfond, Haridus- ja Teadusministeerium.

Allikas: SA Innove. Foto: Koolielu arhiiv.

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet