CodeCombat: mängides õpid programmeerima


Avaldaja:Merje Pors19. Märts 2014

Oled alati tahtnud programmeerima õppida, aga programmeerimise loeng või veebipõhine kursus pole päris see? Kuidas oleks mängu mängimisega?

Möödunud nädalal tuli Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) välja uudisega, et kaks Codecademy kursust on nüüdsest ka eesti keeles saadaval. Nagu vahel reklaamides öeldakse - see pole veel kõik! Programmeerimise õppimise vallas on taas uudiseid, seekord tutvustame uut vahendit CodeCombat.

CodeCombat on brauseripõhine mäng, kus mängu peategelane on võlur, kes saab kontrollida teiste tegelaste liikumist. Põnevust, jälitamist ja võlujooke jagub mängus küllaga ning selle kõige käigus saab õppida Javascripti programmeerimiskeelt. Nagu teistegi programmeerimise tarkvarade puhul, näitab süsteem ära, kus oled vea teinud. Mängu võivad julgelt proovida ka täiesti algajad.

Mängu loojad usuvad, et programmeerimise õppimiseks ei ole vaja pikki loenguid, vaid palju koodikirjutamist. Ja samal ajal peab õppija end mõnusalt tundma! CodeCombati taga on George, Scott ja Nick, kes alustasid selle loomist 2013. aastal.  Samad mehed tegid 2008. aastal Skritteri äpi, millega saab õppida kirjutama hiina ja jaapani keele tähti. Skritteri loomise ajal ei teadnud Geroge programmeerimisest veel suurt midagi, kuid oma ideede elluviimiseks oli vaja see oskus siiski omandada. Koos sõpradega leiti, et koodikirjutamise õppimise juures on kõige tähtsam praktika, praktika ja veel kord praktika, ja nii sündiski CodeCombat. 

Veebileht on saadaval erinevates keeltes, peale inglise keele ka näiteks saksa ja vene keeles. Eestikeelset versiooni ei ole. Mängimine on tasuta. Head katsetamist!

Refereeritud: CodeCombat ja "CodeCombat: this game teaches you to code while fighting ogres", Memeburn 2014.

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet