Rahatarkuse õppematerjalid Koolielus


Avaldaja:Merje Pors29. Mai 2014

Finantsinspektsiooni tarbijahariduse spetsialistid on koostanud ülesandeid ja teste, et tutvustada õpilastele rahaasjade planeerimist, eelarve koostamist ja põhilisi finantsteenuseid nagu arvelduskonto, pangakaardid, hoiused.

Samuti räägitakse finantsteenuste riskidest ja investeerimisvõimalustest. Materjalid on eelkõige mõeldud 8.–11. klassi õpilastele, kuid mõned neist võivad sobida ka veidi noorematele või vanematele.

Ülesandeid ja teste on kasutatud Eesti koolides 2011-2012 toimunud „Minu raha päeva“ nimelisel üritusel.  Kuigi täismahus „Minu raha päev“ kestis neli–viis tundi, saab kõiki materjale kasutada ka ükshaaval, näiteks ühes koolitunnis.  

Iga ülesande ja testi juurest leiate faili juhendiga, kus on kirjas, kui palju lahendamine aega võtab ning millele tähelepanu pöörata. Iga viktoriini, ülesande ja testi lahendamisele järgneb vastuste arutelu, kus kõigil õpilastel peaks olema võimalus oma arvamust avaldada. Oluline on rõhutada, et üldjuhul ei ole rahamaailmas olemas sajaprotsendiliselt õigeid või valesid vastuseid või lahenduskäike, seega ei peaks kartma vastusega eksimist. Õppematerjalidega saate tutvuda Koolielus.

Rahaasjade korraldamise ja finantsteenuste kohta saab rohkem lugeda erapooletust tarbijaveebist http://minuraha.ee ning noortele mõeldud veebist http://kool.minuraha.ee. Minuraha.ee lehelt leiab ka pangateenuste võrdlustabeleid ja erinevaid kalkulaatoreid.
Autor: Heli Lehtsaar

Foto: Flickr, kasutaja Images Money, litsents CC BY 2.0.

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet