Kohtla-Järvel koguneb huvitava kooli mõttekoda


Avaldaja:Laura Vetik07. November 2014

Täna toimub huvitava kooli Ida-Virumaa esimene mõttekoda TTÜ Virumaa kolledžis, kuhu on kutsutud 60 kohalikku aktiivset inimest. Laudkondades on koos eri huvigrupid, teiste seas lastevanemad, noored ja koolijuhid, vahendab Põhjarannik.

"Arutleme ühiselt, milles poolest on Ida-Virumaa koolid huvitavad, missuguseid ülesandeid on koostöös tarvis ja võimalik lahendada ning kes saab kaasa aidata kodukoha kooli õpetuse ja kasvatuse huvitavamaks muutmisele," selgitas huvitava kooli koordinaator Pille Liblik.

Huvitava kooli algatuse kutsus ellu haridus- ja teadusministeerium, et peegeldada ühiskonna ootusi koolile ja haridusele ning tuua kooliteemadel rääkijate kõrvale ka haridussüsteemist tavaliselt väljaspool tegutsevate inimeste hääled.

"Oleme huvitava kooli mõttekonkursi ning üleriigiliste mõttekodade kaudu saanud hulgaliselt asjalikke ideid, mille abil muuta Eesti kool huvitavaks. Üheks ettepanekuks oli korraldada koolide ja hariduse sõprade ühised mõttekojad ka regionaalselt, et innustada koole, lastevanemaid, ettevõtteid ning teisi hariduse toetajaid ja sõpru koostööle huvitava kooli nimel," ütles Liblik.

Esimeses mõttekojas arutletakse maakonna hariduse tugevuste üle ja selle üle, mis võib olla tagajärjeks, kui haridusprobleemidega ei tegelda. Samuti on teemaks motivatsioon, mille puudust või langust peetakse kooli suurimaks hädaks. Arutelu jätkatakse teises maakondlikus mõttekojas, mis on plaanis kokku kutsuda jaanuaris.

Allikas: Põhjarannik.

Samal teemal:

Valgas mõeldakse, kuidas kool huvitavaks teha

Haridus- ja Noorteamet