Tänavune Arvamusfestival kogub uusi ideid


Avaldaja:Laura Vetik06. Jaanuar 2016

2016. aasta 12.-13. augustil toimub taaskord Arvamusfestival – kohtumispaik ja mõttevahetuskoht Eesti ühiskonnale ning inimestele olulistel teemadel. Jaanuari jooksul saab pakkuda oma arutelu teema festivalile.

Arvamusfestival sünnib Eestimaa inimeste mõtetest ja seisukohtadest. Kutsume kaasa lööma inimesi ja organisatsioone, kes tahavad tuua oma arutelusid Arvamusfestivalile. Ootame ettepanekuid ja teemasid kuni 31. jaanuarini Arvamusfestivali koduleheküljel: http://arvamusfestival.ee/ideekorje! Eestikeelsetele aruteludele lisaks on väga teretulnud venekeelsed, inglisekeelsed ja segakeelsed mõttevahetused.

“Iga organisatsioon või üksikisik saab pakkuda teema, mis on tema hinnangul oluline, ja korraldada Arvamusfestivalil arutelu kitsamas või laiemas ringis, kaasata uusi inimesi ja koguda värskeid ideid ja lahendusi,” julgustas Arvamusfestivali programmijuht Maiu Lauring. “Kui Arvamusfestival alustas 2013. aastal vaid kaheksa partneriga, siis viimati aitas festivali õnnestumisele kaasa üle 100 organisatsiooni. Tänavu ootame arutelude programmi ühiselt looma vähemalt sama palju partnereid,” sõnas Lauring.

Kõikidelt ideede esitajatelt eeldame valmisolekut pakutud ideed ka ellu viia ja seejuures teha koostööd teiste ideede esitajatega. Omapoolset julgustavat tuge pakub Arvamusfestivali korraldustiim, kes juhendab ja nõustab nii sisulist kui tehnilist arutelude ettevalmistust. Arvamusfestival töötab kõik pakutud ideed ja teemad läbi veebruaris ning kõikide huvilistega võetakse ühendust märtsikuu jooksul.

Eelmisel aastal oli esmakordselt Arvamusfestivalil esindatud ka haridusteemaline Õpiorg, kus haridusküsimusi lahendasid Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus, SA Noored Kooli, Eesti Õpetajate Liit, MTÜ Peaasi, SA Innove, Tallinna Ülikool, SA Archimedes jt.

Allikas: Arvamusfestival

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet