Estonica tutvustab Eestit venekeelsele publikule


Avaldaja:Kristi Semidor07. September 2010 Kommentaarid (1)

Märksõnad:

Kategooriad:Hariduselu

Alates 7. septembrist on võrguväljaandes Estonica veebiaadressil http://www.estonica.org venekeelsena kättesaadav korraliku raamatu jagu uusi materjale Eesti kohta.

Eesti Instituudi hallatava Eesti-teemalise teabekogu sihiks on anda terviklik ülevaade Eesti ühiskonnast, kultuurist, ajaloost, loodusest, haridusest, teadusest ja majandusest.

Eesti Instituudi direktor Mart Meri avaldas lootust, et  Estonica muutub nüüd lähedasemaks ka venekeelsetele kasutajatele Eestis ja mujal. “Seni on Estonica olnud kättesaadav eesti ja inglise keeles ja kasutajaid on olnud tuhandetes. Näeme Estonicat ka abivahendina õpetajatele ja õpilastele. Vene keele lisandumine on oluline samm informatsiooni kättesaadavuse laiendamisel,” ütles Meri.

Umbes 200-leheküljelise raamatu mahule vastava teabekogu on koostanud oma ala asjatundjad, autorite hulgas on näiteks Maris Lauri, Irina Belobrovtseva, Taavi Annus ja Ülle Madise, Aarne Ermus, Piret Õunapuu ja teised.

Mart Meri lisas, et Eesti Instituut jätkab teabekogu täiendamist ja uuendamist: “Meie siht on ajakajastada Estonica kogu sisu - rohkem kui 800 lehekülge, ja esitada see tervenisti vene keeles – Eestile tähtsas, ent vastuolulises inforuumis.“

Kõik Estonica lugejad on oodatud osalema viktoriinis, kus saab testida oma teadmisi Eesti kohta. Nii lingi viktoriinile kui ka vastused leiab Estonica venekeelsetelt sisulehekülgedelt 10. kuni 24. septembrini. Õigesti vastanute vahel loositakse 27.09 välja kaks päevapiletit pärimusmuusikafestivalile Lõikuspidu 1. oktoobril Viljandis. Päevapileti võitja saab tasuta kaasa võtta ka kaaslase. Auhinnad on välja pannud Eesti Pärimusmuusika Keskus.

9. septembril 2010 toimub Tartu Ülikooli Narva Kolledžis Eesti Kodus ja 15. septembril 2010 Jõhvis Ida-Viru Maavalitsuses üritus, kus esitletakse Estonicat eelkõige õpetajatele ja teistele, kel on sellest tulu Eesti tutvustamisel.

Еstonica materjalide kättesaadavust vene keeles toetasid Euroopa Kolmandate Riikide Kodanike Integreerimise Fond, Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed ja Kultuuriministeerium.

Eesti Instituut
Lisatud 7. septembril 2010

Haridus- ja Noorteamet