Veebipõhised töövahendid kaartide loomiseks


Avaldaja:Laura Vetik11. Aprill 2016

Veebileht http://educatorstechnology.com on välja toonud kaardirakendused, mis võimaldavad kaartide loomist, annotatsioone ning kaartide jagamist. Tasub julgelt proovida ja jagada kogemust ka teistega, sest kaarte saab edukalt kasutada ka õppetöös.

Google Mapsi sisse loginud kasutajale avaneb kaardirakendus My Maps, mis pakub laialdasi võimalusi, näiteks saab kohandatavust, päringuid ja teekondi salvestada. Samuti saab lisada asukoha markereid süsteemigaleriist ning pilte arvutist. Rakendus võimaldab kuvada soovituslikku vahemaa läbimist jalgsi, auto või ühistranspordiga, kusjuures Eesti ühistranspordi peatused ja sõidugraafikud on süsteemis korrektsed. Kaardirakendus on avatav ka mobiilseadmetel.

Google My maps.JPG

Mapme on kaardirakendus, mis võimaldab igaühel luua personaalse kaardivaate, mis sisaldab kaardi kõrval infot näiteks sündmuskoha asutuste, hinnangute ja linkide kohta. Infot on võimalik kaardile lihtsasti kanda, rakendus ei eelda kasutajalt keerukat programmeerimisoskust. Kaarti võib koostada individuaalselt või meeskonnatööna.

ZeeMaps võimaldab luua interaktiivse kaardirakenduse, millele on imporditud täiendavad andmed andmefailidest (nt Excel, csv või Google docs).
Kaardile saab lisada ikoone, tähistada piirkondi eri värvidega, lisada multimeediat jms. Kaartidele saab määrata erinevaid õigusi: kaardi vaataja, koostöö liige või administraator. Rakenduses on olemas tasuta ja tasuline versioon.

Zeemaps.JPG

Quikmaps eeldab kasutaja registreerimist, kuid pakub mitmeid võimalusi kaartide koostamiseks erinevate tööriistade abil. Pärast töö loomist saab selle vistutada kodulehele või edastada e-posti teel oma sõbrale.

WorldMapile saab lisada andmete visuliseeringut ning valminud kaarti saab vistutada kodulehele ning jagada sõpradega.

MapFab on Google Mapsi kaardiversioon, mida saab lihtsasti muuta, kohandada ja jagada.

Mapbox on põnev kaardirakendus andmete kajastamiseks kaardirakendusel. Tööriistad keskenduvad ärikliendile, kuid on olemas ka mängulisi tööriistasid, mis on sobilikud haridusasutusele. Näiteks tutvustatakse kodulehel objektide liikumist kaardil reaalajas e logistilist kaardivaadet. Tasub avastada ja katsetada!

Mapbox_example.JPG

MapTiler võimaldab kokku panna erinevatest andmekogudest pärinevaid kaarte. Sealjuures on oluline tähele panna, et kaarte ühendades oleksid täpselt paigas nende koordinaadid.

Click2Map oma kaardi loomise tööriist, kus on mitmeid vahendeid andmete importimiseks, kuvamiseks ning personaalsete andmete kuvamiseks.

Animaps on justkui laiendatud kaardirakendus Google Mapsist, kus kaardi markerid, pildid ja objektid saab kaardile lisada animeeritult ning liikuvalt. Pärast Animapsis kaardi tegemist saab selle videona edastada ka oma sõbrale.

Animaps, näidis kaardirakenduse animatsioonvideost.JPG

Google Maps API on Google Mapsi versioon, mis on loodud rakendusepõhiselt internetilehitsejast sõltumata.

Umapperi abil saab koostada vistutatava kohandatud kaardi. Tööriistade hulgas on asukoha mängude loomine ning interaktiivsed kaardid. Umapper annab ka hea ülevaate loodud kaardi kasutatavusest.

Scribble Maps on väga lihtne tööriist kaardile joonistamiseks ja töö jagamiseks veebis.

 

Refereeritud: http://educatorstechnology.com

 

Haridus- ja Noorteamet